Vágólapra másolva!

Vesztegetés olimpiai selejtezőért<br/>

Az egyik japán olimpikon édesapja kétszer is többszázezer jent adott a Japán Lovas Szövetség (JEF) képviselőjének, hogy segítse hozzá fiát az atlantai olimpia előtt külföldön sorra kerülő selejtezőin való indulásokhoz.

A névtelenségbe burkolózó apuka elmondta: 1994-ben és 1995-ben 300-500 ezer (hatszázezer-egymillió forint) jent adott át a JEF egyik vezetőjének, hogy tegye lehetővé fia részvételét a selejtezőkön.

- Nem szeretném, ha félreértenének. Én nem azért fizettem, hogy a fiam kijusson az olimpiára, hanem azért, hogy egyáltalán elindulhasson a selejtezőkön - hangsúlyozta a szülő, ugyanakkor a JEF-képviselők mindegyike tagadta, hogy bármikor bárkitől pénzt kaptak volna illegális ügyletekre.

A három évvel ezelőtti olimpián egyébként négy japán lovas volt jelen: Kovata Josihiko, Ivatan Kazuhiro, Fusze Maszaru és Cucsija Takeaki.

A Mainicsi Simbum japán napilap a múlt héten arról írt: szintén egy lovas több, mint 3,5 millió jent (7 millió forintot) fizetett a JEF három befolyásos képviselőjének, hogy részt vehessen az 1992-es barcelonai olimpián.

(MTI)