Vágólapra másolva!

Athénban új helyszínt kap az olimpiai falu<br/>

A keddi földrengés miatt nem az eredetileg tervezett helyszínen, az Athéntól 20 kilométerre található Trakomakedonészben, hanem attól öt kilométerre délre építik föl a 2004-es nyári játékok résztvevőinek szállást adó olimpiai falut.

Az olimpia szervezésével megbízott görög sportvezetők arról nem adtak tájékoztatást, hogy a helyszínmódosítás folytán miért lesznek nagyobb biztonságban a versenyzők, szakértők azonban arra gondolnak, hogy a talaj szerkezete lehet más.

Az eredetileg kijelölt Trakomakedonész pontosan ott található, ahol a több tucat halálos áldozatot követelő földrengés epicentrumát regisztrálták.

- Az olimpiai faluban földrengésbiztos épületeket alakítunk ki, így a sportolókat semmilyen veszély nem fenyegeti majd - jelentette ki Kosztasz Bakurisz. A szervezőbizottság elnöke utalt arra is, hogy az elkövetkező napokban végiglátogatják a versenyhelyszíneket és pontos felmérést készítenek a károkról. Az előzetes becslések alapján a már kész létesítmények nem rongálódtak meg jelentősebben.

(MTI)