Vágólapra másolva!

Bajnokcsapat épül Portlandben<br/>

A tavalyi atlantai gólzsák Steve Smith és a hatszoros bajnok Scottie Pippen leigazolásával a tavaly is acélos Portland Trail Blazers egyértelműen az új szezon egyik legerősebb csapata. Ron Harper a Lakershez szerződött, és rögtön van is kit pótolnia, ugyanis Kobe Bryant hat hétig törött kézközépcsontját ápolgatja.

A legutóbbi napok edzőmérkőzései:

Portland - Seattle 124-115 (hu.)
Philadelphia - New York 85-78
Golden State - LA Clippers 102-98 (hu.)
Orlando - Detroit 99-91
Milwaukee - Toronto 103-98
Chicago - Denver 86-84
New Jersey - Atlanta 115-102

Minnesota - Phoenix 87-85
Seattle - Houston 101-88
Charlotte - Boston 110-103
Washington - LA Lakers 88-84
Cleveland - New Jersey 95-90
Utah - Vancouver 98-86
Indiana - Denver 95-80

Milwaukee - Atlanta 113-89
Detroit - Sacramento 129-115
Portland - Golden State 105-85
Minnesota - Charlotte 90-82

Az Európából hazatérő Marcus Brown 18 pontja sokat segített a Detroit Pistonsnak abban, hogy gólzáporos mérkőzésen 129-115-re legyőzze a Sacramento Kingst. Grant Hill 16, Jerry Stackhouse 15 pontot szerzett a Detroitnak, amely 39-27-re verte a Kingst az utolsó negyedben. Nick Anderson, aki Tariq Abdul-Wahadért cserébe került Orlandóból Sacramentóba, 30 ponttal vezette a Kings gárdáját első előszezon-meccsükön, amelyen nem sikerült nyerniük, Chris Webber 15 és Darrick Martin 14 pontja ellenére sem.

Pippen már portlandi babérokért küzd

Kevin Garnett 18 ponttal, 11 lepattanóval és három blokkal vezette győzelemre a Minnesota Timberwolvest a Charlotte Hornets felett, ráadásul úgy, hogy csak három negyedet játszott. Az újonc Wally Szczerbiak 14 pontot szerzett. A vesztesek legjobbja Eddie Jones volt 20 ponttal, amiből 14-et az első negyedben dobott (akkor még a Charlotte vezetett 31-26-ra).

Ron Harper elhagyta a Chicago Bullst és a Los Angeles Lakershez igazolt. A 35 éves bedobó (különlegessége, hogy testméretei hajszálra megegyeznek Michael Jordanéivel), aki 13 éves NBA-s pályafutása alatt átlagban 14,8 pontot dobott és 4,3 lepattanót szedett mérkőzésenként, elsősorban a Bulls egykori sikertrénerének, a Los Angelest jelenleg irányító Phil Jacksonnak a kérésére szerződik a nyugati sztárgárdához. Persze az se mindegy, hogy két év alatt 4,2 millió dollárt keres majd. Jerry West, a Los Angeles elnökhelyettese szerint Harper nagy hasznára válik majd a csapatnak, mivel korábban már dolgozott együtt Jacksonnal (három nagybajnoki gyűrűt szereztek együtt).

Bryant még sérülése előtt az új Lakers-mezt
mutogatja Shaq O'Neallel

Raúl Gonzalez, a spanyol Real Madrid labdarúgócsapatának legjobbja nem gondolkodott sokat, amikor értesült régi kedvence autogram-kéréséről: üzenettel ellátott dedikált mezt küldött az NBA legutóbbi egy évtizedében kimagasló eredményeket elérő Michael Jordannak. A már néhány hónapja visszavonult sztárok nyugodt életét élvező kosárlabdacsillag Valenciában üdülő barátain keresztül juttatta el kívánságát a Jordan-rajongók többmilliós táborát gyarapító madridi csatárhoz. "Michael Jordannek, minden idők legnagyobb sportolójának, nagy csodálójától, Raúl Gonzaleztől" - szerepel a válogatott labdarúgó kézjegyével ellátott, 7-es számú (ez a csatár mezsszáma) fehér Real-mez elején.

A brazil Vasco da Gama 11 pontos győzelmet aratott az ausztrál Adelaide 36ers csapata ellen a milánói McDonald,s Open elnevezésű férfi kosárlabdatorna csütörtöki első selejtező-mérkőzésén (90-79). A dél-amerikai együttes a pénteki elődöntőben az Euroliga címvédőjével, a litván Zalgiris Kaunasszal játszik. A második selejtezőben az olasz Varese Roosters 98-89-re verte a libanoni CS Sagesse csapatát. Az olaszok pénteki elődöntőbeli ellenfele az NBA bajnoka, a San Antonio Spurs lesz.

[mécs]

Ajánló: