Vágólapra másolva!

Nem aggódik a NOB az eltörölt lottó miatt<br/>

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság nem aggódik a 2004-es athéni játékok költségvetése miatt. Az aggodalmakra az adott okot, hogy a napokban a görög kormány törölni kényszerült egy új lottójáték tervét, amely pedig bevételeivel jelentős szerepet játszott volna a rendezvény finanszírozásában.

Kosztasz Szimitisz miniszterelnök azért döntött az újfajta szerencsejáték bevezetésének elvetéséről, mert az ellenzék rendkívül hevesen bírálta az ötletet.

Jacques Rogge, a NOB athéni koordinációs bizottságának vezetője azután biztosította a helyieket - az anyagi alapokat érintő változtatás ellenére - az olimpiai mozgalom vezetőinek bizalmáról, hogy befejezte háromnapos munkalátogatását a görög fővárosban.

A sportvezető más kérdésekről is tárgyalt a szervezőkkel, és többek között sürgette a kormányt is, hogy találjon gyors megoldást az építkezésekkel kapcsolatos határidők betartására, mivel a csúszások miatt már sok panasz volt. A vendég szerint a leendő versenyhelyszínek 75 százaléka ugyan már készen van, ám több közülük felújításra szorul.

Szóba került még a NOB-nak az a kérése, miszerint egy külön munkacsoportot kellene felállítani a túlzsúfolt athéni közlekedési viszonyok orvoslására. A szervezők pedig arra tettek ígéretet, hogy decemberig létrehozzák az olimpiai közvetítésekért felelős televíziós-társaságot.

Rogge - aki Francois Carrard-ral, a NOB általános igazgatójával és Gilbert Felli sportigazgatóval együtt tartózkodott Görögországban - azt is külön hangsúlyozta, hogy a hatóságok továbbra is fordítsanak minél nagyobb figyelmet az országban fokozottan jelenlévő terroristaveszélyre.

(MTI)

Ajánló:

A NOB honlapja