Vágólapra másolva!

Molnár Zoltán lesz a csapatvezető Sydneyben<br/>

Molnár Zoltán, a Népstadion és Intézményei főigazgatója, a MOB elnökségi tagja kapott megbízást a magyar küldöttség csapatvezetői feladatainak ellátására a sydneyi olimpián. Ez volt a MOB-elnökség pénteki ülésének legfontosabb határozata.

A MOB-elnökség a "chef de missiont", a csapatvezetőt több jelölt közül választotta ki. A betegsége miatt távollévő Deutsch Tamás MOB-alelnök, ifjúsági és sportminiszter egyetértésével Molnár Zoltán, a Népstadion 44 éves főigazgatója került erre a fontos posztra. Mellette szólt, hogy mindennapos kapcsolatban van az egyesületekkel és a szövetségekkel, benne él a sportban. Két helyettese Török Ottó és Babati Lajos lesz.

A kajak-kenu válogatott olimpiai felkészüléséről szóló tájékoztatás és annak szóbeli kiegészítése után nyilvánvalóvá vált, hogy még a jelenlegi elsőszámú magyar sikersportág - annak ellenére, hogy kiemelt állami támogatásban részesül - számos nehézséggel küzd. A sportág a kiemelés ellenére 60-70 millióval kevesebb támogatást kapott idén, mint a múlt esztendőben.

A riválisokkal ellentétben a magyar kajak-kenusok a ma már elengedhetetlenül szükséges tudományos háttértámogatásban sem megfelelően részesülnek. Sürgős feladat új hajók beszerzése is.

Schmitt Pál, a MOB elnöke kijelentette, hogy a hajók beszerzésének több, mint kilencmillió forintos költségét a MOB magára vállalja. A tudományos háttér megteremtéséhez alapos felmérés után ugyancsak biztosítja a szervezet a szükséges anyagiakat, s emellett még a hazai és külföldi edzőtáborok, valamint az olimpiai versenypályához közeli elszállásolás költségeit is állja a Magyar Olimpiai Bizottság.

Döntött még az elnökség a NOB szolidarítási akció ösztöndíjairól is. Ezek szerint december elsejétől az úszó Risztov Éva, a kajakos Kovács Katalin és a súlyemelő Likerecz Györgyi részesül fél éven át a havi 1200 dolláros ösztöndíjban.

Az elnökségi ülés előtt a Farkasréti temetőben az olimpiai szoborparkban koszorúzási ünnepségre került sor. Csőke József sportfilmrendező megemlékezése után Aján Tamás főtitkár és Török Ottó helyezte el a MOB koszorúját (Schmitt Pál repülőgépe késett, ezért nem volt jelen). Az emlékezők Csanádi Árpádnak, a MOB egykori főtitkárának, a NOB magyar tagjának síremlékét is megkoszorúzták.

(MTI)

Ajánló:

Hivatalos honlap a MOB-tól