Vágólapra másolva!

Nem lesz növekedésihormon-teszt<br/>

Nem fognak Sydneyben, a 2000-es nyári olimpián olyan tesztet végezni, mellyel a növekedésihormon-készítmények szedését lehet kimutatni - jelentették be a sydneyi sporttudományos kongresszuson.

Peter Sönksen, brit professzor szerint még nem sikerült olyan eljárást kidolgozni, melynek segítségével százszázalékos biztonsággal meg lehet állapítani a növekedési hormonok fogyasztását.

A belga Alexandre de Merode, a NOB orvosi bizottságának vezetője közleményt adott ki, melyben az áll: "A megfelelő módszer kidolgozásához legalább két-három évre van szükségünk. Nem lenne értelme olyan eljárást alkalmaznunk, amely nem megbízható."

Az orvosi bizottság három évvel ezelőtt ötmillió dollárt kapott, miután vállalta, hogy a sydneyi nyári játékokig kidolgozza a megfelelő eljárást.

Christian Strasburger müncheni genetikus az év elején az orvosi bizottság elé terjesztett egy olyan módszert, mellyel egyértelműen meg lehet különböztetni a szervezet által termelt hormonokat a bevett készítményektől. Mivel azonban Strasburger nem tagja a testületnek és nincs is jó viszonyban de Merode herceggel, beadványával nem foglalkoztak.

(MTI)

Ajánló:

Az olimpiai mozgalom honlapja