Vágólapra másolva!

A Creation Vargas öltözteti az olimpikonokat<br/>

A két "döntőbe jutott" divatcég, a Creation Vargas és a McGill közül az előbbi nyerte el a vasárnapi bemutatót követő szavazás során a sydneyi olimpiai csapat öltöztetésének jogát.

A Tivoli Színházban tartott show-n először a McGill mutatta be elegáns, visszafogott stílusú modelljeit, majd a Creation Vargasé következett, s ez utóbbi ruhák, melyek színesebbek, "hordhatóbbak" voltak, már azért is azonnali sikert arattak, mert profi manökenek helyett kajakos hölgyek és vízilabdázók (műfajukban a világ legjobbjai) viselték a kifutón.

A divatbemutatón a megszokott öltönyök, kosztümök és kiegészítők mellett - most először, amióta olimpiai formaruha létezik - megjelentek a gyakorlatilag egyszeri alkalomra, a megnyitóra készült felvonulóruhák is.

A zsűri - a MOB irányítóinak voksain kívül befolyásolta a döntést a sportolókból, vezetőkből és újságírókból álló közönség szavazata is - meglehetősen nagy különbséggel értékelte jobbnak, tetszetősebbnek a Creation Vargas termékeit, így a Vargha Kálmán, hajdani kajakos által vezetett divatcég öltözteti a jövőre Sydneybe utazó küldöttséget.

A McGill vigasztalódhat: az 2002-es Salt Lake City-i téli játékok nem sportos öltözékeit ő fogja elkészíteni.

(MTI)

Ajánló: