Társoldalunk:

Mágikus csarnokavató Miamiban

Közel 20 000 szurkoló, vadonatúj aréna, hosszabbítás - nem is várhatnánk többet a 2000. év első NBA-meccsétől. A Miami Heat - Orlando Magic találkozón csak a befejező negyedben gyengélkedtek a hazaiak, ez vezetett a hosszabbításhoz, ahol már nem hibáztak Mashburnék.

Fotó: Reuters

Brown nem fejel -
lepattanókat gyűjt
A Miami Heat vasárnap este győzelemmel avatta az American Airlines Arenát. Nem fért be a kezdőcsapatba, mégis a Heat kulcsembere volt Voshon Lenard (24 pont), mellette Jamal Mashburn húzta leginkább a csapat szekerét (22 pont, 10 lepattanó). Hét ponttal (56-49-re) vezetett a félidőben a hazai együttes, majd 13-mal a harmadik negyed után. Már ekkor ünnepelni akart a Miami, aminek meglett következménye: az utolsó játékrészt 32-19-re hozta az Orlando, így jöhetett a hosszabbítás. Alonzo Mourningnak nem ment igazán a játék, dobott ugyan 21 pontot, ám a mezőnyből 18 kísérletéből mindössze 4 sikerült. Mégis Mourning mentette hosszabbításra a meccset, mikor nyolc másodperccel a vége előtt beállította a 96-96-os eredményt. Már csak két és fél perc volt hátra az extra játékidőből, amikor (99-98-ra) átvette a vezetést a Heat. Ekkor beindult a Miami gépezete: betalált Brown, szórt egy triplát Dan Majerle, majd Mashburn oldalról és büntetőkből is pontokat szerzett, így 37 másodperccel a dudaszó előtt 11 ponttal, 109-98-ra vezetett a hazai gárda.

Légifelvétel az Airlines arénáról
Utóbbi hat meccséből ötöt nyert meg a Heat, ezért is különös, hogy sok néző nem várta meg a valódi izgalmakat, hanem a hosszabbítás előtt elhagyta a 215 millió dollárért (csaknem 54 milliárd forintért) épült arénát. Tariq Abdul-Wahad 22 pontot dobott - ami az eddigi legjobbja a szezonban -, valamint szerzett 9 lepattanót a túlórában az első kilenc dobását elhibázó Orlandónak. A Magicben Darrell Armstrong 16, Michael Doleac 14 pontig jutott. A meccs nem rajzolta át az Atlantic csoport tabelláját, a Miami megerősítette a vezetését (20 győzelem, 9 vereség), az Orlando teljesítménye 50 százalékosra esett vissza, ezzel a csapat maradt a 4. helyen. Az új aréna (és a 2000. évi NBA) első kosarát John Amaechi szerezte, az Orlando centerének meze bekerül a hírnév csarnokába.

Miami Heat - Orlando Magic 111-103 - hosszabbítás után
AmericanAirlines Arena, 19 600 néző
A legjobbak (pont, lepattanó, gólpassz): Lenard 24, P. J. Brown 15, A. Carter 10, illetve Abdul-Wahad 22, Doleac, B. Wallace 10-10, Outlaw 5

(laky)

© Copyright Reuters Limited. © Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.Ajánló: