Társoldalunk:

Dávid győztes csapatban lépett pályára

Bemutatkozott új csapatában Dávid Kornél, legismertebb kosarasunk egy percet játszott a Golden State Warriors ellen a Cleveland Cavaliers színeiben. Kevin Garnett utolsó pillanatokban szerzett kosarával nyert a Minnesota a Portland ellen, Alonzo Mourning volt a Miami Heat Houston elleni győzelmének kulcsfigurája.

Fotó: Reuters

Itt még túlerőben a Portland
Dávid Kornél - igaz, csupán egyetlen percre - pályára lépett új csapatában, a Cleveland Cavaliersben. Egyelőre a váltás mindkét csapatnak bejött, Dávid korábbi csapata, a Chicago tegnap nyert a Washington ellen, ma pedig a Cleveland megverte a Golden State Warriorst. Lamond Murray (20 pont) és az újonc Andre Miller (13) vezette diadalra a Cavst. Az igazsághoz mindenképpen hozzátartozik, hogy Dávidék ellenfele sem világverő gárda: Garry St. Jean mester december végi érkezése óta mind az öt meccsét elvesztette a Warriors. A liga második legrosszabb csapatában (2-26-os győzelem-vereség arány) Antawn Jamison 22 pontot és 11 lepattanót szerzett.

A szerdai kínos kudarc után ismét otthon lépett pályára a Miami Heat. Alonzo Mourning most jobban teljesített, csapata vezéregyénisége volt, nagy szerepet vállalt a Houston legyőzésében. Mourning a Grizzlies ellen szezonbeli legkevesebb pontját dobta (12), a Houstonnak viszont nem kegyelmezett: 28 pontja és 9 blokkolása segítette a Heat 111-99-es győzelmét. "Tudtuk, hogy figyelni kell Mourningra, mert bizonyítási vágytól égve lép ellenünk pályára." - fejtegette a houstoni Thomas Hamilton, ez azonban kevés volt a dicsőséghez. Mourning 15 próbálkozásából 12 sikerrel járt, továbbá makacsul blokkolta a Rockets-lövéseket egész este. "Megpróbáltunk ezt-azt, hogy távol tartsuk a labdát Mourningtól, de mindig talált egy utat. Legyőzött minket, fenomenális meccse volt" - mentegetőzött Rudy Tomjanovich mester. Jamal Mashburn (19 pont, 4 lepattanó) és Dan Majerle (15 pont) is hozzájárult ahhoz, hogy a Miami nyolcmeccsesre nyújtsa a Houston elleni győzelmi szériáját. A Rocketsben az újonc Steve Francis 22 pontja volt a legtöbb, és ő járt az élen az gólpasszok terén is: hatot dobott, éppen annyit, mint a másik oldalon Anthony Carter.

Kevin Garnett 3.3 másodperccel a találkozó vége előtt hozta a meccset a Minnesota javára a Portland ellen. Malik Sealy dobásával egyenlített a Minnesota, aztán a túloldalon Steve Smith hárompontost rontott. Ekkor Garnetthez került a labda, aki megfordult és Pippen mellett megszerezte a győzelmet jelentő kosarat. Volt még esélye a Portlandnak az egyenlítésre, ám Damon Stoudamire hibázott, így megszakadt a Blazers hatmeccses győzelmi sorozata. Garnett és Sealy egyaránt 27 ponttal fejezte be a meccset, amivel utóbbi kilenc találkozójából nyolcat hozott a Minnesota.

Fotó: Reuters

Buckner igyekszik a Jazz útjába állni
Detroitban a hazaiak hatodszor nyertek sorozatban, Grant Hill 31 pontot ért el, ebből 19-et az utolsó negyedben, amire 7 pontos Milwaukee-előnnyel fordultak a csapatok. Hill - aki három utolsó meccsén 117 pontot gyűjtött - az utolsó játékrészt sorozatos hárompontosokkal kezdte, megadva ezzel az alaphangot a 33-20-ra megnyert negyedhez. Christian Laettner 20 pontot, Jerome Williams 17 lepattanót szerzett a Detroitnak. A Bucks legeredményesebbje Glenn Robinson volt 31 ponttal.

Torontóban Charles Oakley 20 pontja szezoncsúcsot jelentett, ráadásul a támadó szerzett még 16 lepattanót is, így csapata legjobbjaként tündökölt a Sacramento Kings ellen. Persze Oakley mellett kellett a fölényes győzelemhez Doug Christie és Tracy McGrady is (16 illetve 15 pont). A végső 12 perc előtt mindössze egy ponttal vezetett a Toronto, de a végén összekapta magát a gárda. Chris Webber nevét érdemes megemlíteni a sacramentóiak közül: 37 perc játék alatt 27 pontot és 19 lepattanót szerzett a támadó.

Tegnapi, Charlotte Hornets elleni győzelme után Dallasban is nyerni tudott a Utah Jazz. Karl Malone 18 pontot dobott az második negyedben (összesen 24-et) ötödik egymás utáni sikeréhez segítve a Jazzt. Malone-on kívül Bryon Russell és John Stockton sziporkázott (20 pont illetve 10 asziszt). A Dallas Mavericks legjobbja a 30 pontos Michael Finley volt.

Cleveland Cavaliers - Golden State Warriors 90-75
Gund Arena, 11 238 néző
A legjobbak (pont, lepattanó, gólpassz): Murray 20, Murray 8, Miller 7, illetve Jamison 22, Foyle 13, Blaylock 8

Toronto Raptors - Sacramento Kings 101-89
Air Canada Centre, 19 800 néző
A legjobbak (pont, lepattanó, gólpassz): Oakley 20, Oakley 16, Williams 10, illetve Webber 27, Webber 19, Williams 4

Detroit Pistons - Milwaukee Bucks 101-95
Palace of Auburn Hills, 14 233 néző
A legjobbak (pont, lepattanó, gólpassz): Hill 31, Williams 17, Hill, Hunter 7-7, illetve Robinson 31, Williams 10, Workman 5

Miami Heat - Houston Rockets 111-99
AmericanAirlines Arena,19 600 néző
A legjobbak (pont, lepattanó, gólpassz): Mourning 28, P.J. Brown 9, Carter 6, illetve Francis 22, Hamilton, Thomas 7-7, Francis 6

Minnesota Timberwolves - Portland Trail Blazers 98-96
Target Center, 15 223 néző
A legjobbak (pont, lepattanó, gólpassz): Garnett, Sealy 27-27, Brandon 8, Brandon 14, illetve Wallace 24, Grant 7, Pippen 7

Dallas Mavericks - Utah Jazz 92-105
Reunion Arena, 12 218 néző
A legjobbak (pont, lepattanó, gólpassz): Finley 30, Ceballos 14, Finley 8, illetve Malone 24, Polynice 12, Stockton 10

Denver Nuggets - Indiana Pacers 87-102
Pepsi Center, 14 589 néző
A legjobbak (pont, lepattanó, gólpassz): Mcdyess 21, Mcdyess, Posey 9-9, Van Exel 11, illetve Miller 20, D. Davis, Croshere, Perkins 7-7, Jackson 10

(laky)

Ajánló: