Vágólapra másolva!

Jelentős olasz reformok<br/>

Jelentős alapszabály módosításra került sor az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) római közgyűlésén. A reformok értelmében a sportolóknak és az edzőknek az eddiginél jóval nagyobb beleszólásuk lesz a vezetésbe.

A La Gazzetta dello Sport szerint a "CONI történelmi döntést hozott" Gianni Petrucci elnök vezetésével. Az új - jövőre életbe lépő - szabály szerint a CONI elnökét csak egyszer lehet újraválasztani, az elnökségi tagok megbízatása két évre szól. A tagság húsz százaléka a sportolóké, közöttük a jelenleg is aktív versenyzők kaphatnak helyet, illetve olyanok, akik az utóbbi nyolc évben indultak nagy nemzetközi eseményen. Doppinggyanúba keveredett sportolók nem jöhetnek szóba.

Tíz százalékos "részesedést" kaptak az edzők, a szövetségi kapitányok és az élcsapatok trénerei. A szakszövetségek 2001. február 15-ig kaptak határidőt, hogy a
CONI mintájára átalakítsák saját szervezetüket. Giovanna Melandri sportminiszter üdvözölte a CONI lépését. - A CONI ezzel modern és erős szervezetté vált - mondta.

(MTI)

Ajánló:

Az Olasz Olimpiai Bizottság honlapja