Vágólapra másolva!

A Nyugat győzött az NBA All-Star gálán<br/>

A Nyugati-főcsoport csapata nyerte 137-126-ra az amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) 49. All-Star gáláját Oaklandben, magyar idő szerint hétfő hajnalban. A találkozó legértékesebb játékosa (MVP) címen Tim Duncan és Shaquille OÍNeal, a győztes együttes két erőssége osztozott.

A show-elemekkel és látványos megmozdulásokkal tarkított találkozó első negyedében a nyugati válogatott fokozatosan húzott el ellenfelétől. Főleg Tim Duncan, a San Antonio Spurs játékosa játszott eredményesen ekkor, 8 pontot termelt a nyitó 12 perc alatt.

A folytatásban erősített a Kelet, és 39-30-ról feljött 39-38-ra. Ezután elsősorban sikeres távoli kísérleteivel újra meglépett a Nyugat (46-40). Később a centereké lett a főszerep, Shaquille ONeal (Los Angeles Lakers) és Alonzo Mourning (Miami Heat) többször is zsákolással hívta fel magára a figyelmet.

A szünet után megint lendületesebben kezdett a hátrányban lévő keleti együttes, és közel két perc alatt 71-69-re módosult az állás. Később Jason Kidd (Phoenix Suns) élményszámba menő gólpasszai révén pillanatok alatt kétszámjegyű lett a különbség a Nyugat javára (83-72).

A keleti csapat a cserék révén felfrissült, és a 3. negyed vége előtt két perccel már egyenlő volt (91-91), sőt, egy rövid időre még a vezetést is sikerült megszereznie (95-97), de Chris Webbernek (Sacramento Kings) a lefújás pillanatában dobott kosarával a Nyugat térhetett kis előnnyel pihenőre.

A záró negyed elején Michael Finley (Dallas Mavericks) két sikeres dobásával 106-99 lett. Ahogy közeledett a hajrá, úgy vették egyre komolyabban a játékot a parketten lévők. Kevesebb lett a szép, ám kockázatos átadás, a védekezés mindkét palánk alatt jelentősen feljavult. A Nyugat valamelyest jobb volt, így újra tíz pont fölé nőtt a különbség (115-104). A keletiek a távoli dobásokat erőltették, de ezek nem találtak célba, és így nem tudtak közelebb kerülni riválisukhoz.

A gála előtt megrendezett zsákoló-bajnokságot Vince Carter (Toronto Raptors), a hárompontosdobó-versenyt pedig az idény végén visszavonuló Jeff Hornacek (Utah Jazz) nyerte.

Oakland, Coliseum Aréna
Nyugat: Garnett 24 pont, Duncan 24, O'Neal 22, Bryant 15, Finley 11, Kidd 11, Stockton 10, Wallace 9, Webber 6, Payton 5, D. Robinson, Malone

Kelet: Iverson 26, Mourning 15, Allen 14, Carter 12, Houston 11, Jones 10, G. Robinson 10, Stackhouse 8, Hill 7, Miller 5, Mutombo 4, Davis 4

(MTI)