Vágólapra másolva!

Samaranch sztárfutballistákat akar<br/>

Juan Antonio Samaranch, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke kiállt amellett, hogy minél több 23 év feletti játékos részvételével tegyék színvonalasabbá a sydneyi játékok labdarúgótornáját.

Az egyik spanyol lapban megjelent interjú valószínűleg ismét vitákat gerjeszt majd, hiszen a szeptember második felében rendezendő olimpia ütközik az európai bajnokságok őszi idényének első felével, és az elitklubok többsége nem szívesen engedi el futballistáit hosszabb időre. A jelenlegi szabályzat - amely már 1996-ban, Atlantában is érvényben volt - válogatottanként három olyan játékos szerepeltetését engedi, aki idősebb 23 évnél.

Samaranch azonban hangsúlyozta, hogy több "túlkorost" szeretne látni az ötkarikás futballtornán. Ez ügyben a jövő héten Sepp Blatterrel, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnökével is tárgyalni fog.

- Mint NOB-elnök, küzdeni fogok azért, hogy ne csak három 23 év feletti játékos lehessen ott a csapatokban. Mindegyikben öt vagy akár hét ilyen futballista jelenléte lenne jó - nyilatkozta a spanyol sportvezető.

Az európai elitklubokat tömörítő G-14 csoport már korábban felhívta a figyelmet az időbeni ütközésre, és többek között azt ajánlotta, hogy az olimpia alatt függesszék fel a Bajnokok Ligája küzdelmeit.

(MTI)