Társoldalunk:

Washingtonban minden a régi

A Wizards mutatói egy kicsit sem mozdultak a pozitívabb irányba, mióta Michael Jordan átvette az irányítást. Most a Miamitól kaptak ki, és csak a Chicagót előzik meg Keleten. A szépreményű Sacramento is csak szenved, bár playoff-helye a Vancouver elleni kudarc után is biztosnak látszik.

Fotó: Reuters

A fővárosi edző legnagyobb sztárjának,
Rod Stricklandnek magyaráz - hiába
Tim Hardaway hetet dobott 23 pontjából azalatt a negyedik negyedbeli 10-2-es roham alatt, amely eldöntötte a Miami Heat Washington Wizards elleni mérkőzését (98-88). Az idegenbeli győzelemmel a Miami biztonságos előnyt szerzett a New Yorkkal szemben az Atlanti csoportban. Hardaway kilenc gólpasszt adott, és négy hármast dobott hat kísérletből, valamint mind az öt büntetője betalált (ráadásul mind az ötöt a fent említett időszakban dobta). A Miami centere, Alonzo Mourning volt a győzelem másik kulcsfigurája, 28 pontot (12/13 büntetőből) szerzett és blokkolt hármat, annak ellenére, hogy egy, az amúgy is törött orrára kapott ütés miatt véres arccal vonult le a harmadik játékrészben. "Egyik legjobb meccsünk volt idén" - mondta a Heat edzője, Pat Riley elégedetten. Washingtoni kollégája, Darrell Walker legfeljebb Tracy Murrayvel kapcsolatban érezhetett így, a csereként beállt csatár 20 pontot szerzett, de a Wizards sorozatban hetedszer kapott ki a Miamitól, a csapat a Kelet utolsó előtti helyén áll, és legutóbbi tíz meccsén 1-9 a mérlege.

Az Indiana Pacers gyakorlatilag verhetetlen a Conseco Fieldhouse-ban, amelyben a megnyitás óta 25-2-es győzelem-vereség mutatót hozott össze ezidáig. Ezúttal Jalen Rose (29 pont) és Reggie Miller (15) járt az élen a Golden State Warriors 104-88-as legyőzésében, a Pacers végig vezetve nyert, megőrizve biztos vezetését a Miami előtt a Keleti konferenciában. A nemrég igazolt Larry Hughes volt a Golden State legjobbja 24 ponttal, Donyell Marshall pedig 16 pontot és karrierrekordot érő 23 lepattanót szedett.

Fotó: Reuters

Divac grimaszol: 10 pattanója és 7 gól-
passza mellé (2/10-es mezőnymunkával)
csak öt pontot szerzett
Shareef Abdur-Rahim (22 pont, abból 11 a harmadik, 8 a negyedik negyedben) vezetésével a Vancouver Grizzlies 16 pontos deficitet ledolgozva nyert 102-90-re a Sacramento Kings ellen. A Sacramento legjobbja ismét Chris Webber volt (36, 10), de csak két pontot szerzett a záró játékrészben. A Kings négyet vesztett sorozatban, igaz, így is szilárd helye van a Nyugati főcsoport felső felében.

A New Jersey Nets, Keith van Horn 29, Kendall Gill 23, illetve Stephon Marbury 21 pontjával 104-93-ra verte a Charlotte Hornets együttesét. Van Horn negyedik negyedbeli 12 pontja épp egyenlő volt a teljes vendégegyüttes azon szakaszbeli termésével. A Charlotte-nál Derrick Coleman 24 pontot és 10 lepattanót, Eddie Jones pedig 23 szerzett, Anthony Mason pedig csak egy órával a kezdés előtt csatlakozott a csapathoz, miután a csapat leszurkolt érte ezer dollár óvadékot az őrsön. A csatár szombat este egy bárban verekedőket próbált - saját állítása szerint - szétválasztani, de őt is bevitték amazokkal együtt.

Meglepetés Los Angelesben: Derek Anderson 21 pontot, Lamar Odom 10 pontot, 12 lepattanót és 7 gólpasszt jegyzett annak érdekében, hogy a Clippers 16 pontos előnyt majdnem elszórakozva végül 78-77-re nyerjen, éppen a Sacramento és a Seattle elleni győzelemmel spannolt Atlanta Hawks ellen. A Clippers 13 meccsen maradt ezelőtt nyeretlen, ez az NBA idei leghosszabb buktasorozata, ráadásul mintegy hat éve verte meg utoljára a Hawks együttesét. Isaiah Rider és Bimbo Coles egyaránt 16 pontot, Dikembe Mutombo pedig 17 pattanót szerzett, de hiába nyerte az Atlanta 43-32-re a második félidőt, a meccs megnyeréséhez ez kevés volt.

Fotó: Reuters

Bensőséges pillanat Rodman
és Shawn Bradley között.
Mindketten kipontozódtak
Dallasban idén negyedszer telt meg a csarnok, ebből háromszor a Féreg miatt. Robert Pack 22 pontja, és különösen az a tempó, amit 84 másodperccel a végső dudaszó előtt hintett, no meg a 12 gólpassz nagyon kellett a Mavericksnek, hogy 98-96-ra győzzön a Denver Nuggets ellen. Cedric Ceballos szintén 22 pontot, Dennis Rodman pedig 14 lepattanót és egyéni szezonrekordot érő hat pontot szerzett, megint korábban fejezve be a meccset a kelleténél. Négy és fél perccel a vége előtt pontozódott ki, ekkor hat ponttal vezetett a Dallas. Antonio McDyess 22 pontja, valamint Nick van Exel 17 pontja és 12 aszisztja ellenére a vendégek nem tudtak fordítani, van Exel a dudaszóra kihagyott egy triplát, és a Mavericks másodszor nyert Rodmannel a soraiban.

Indiana Pacers - Golden State Warriors 104-88
Conseco Fieldhouse, 18 345 néző
A legjobbak (pont, lepattanó, gólpassz): J. Rose 29, Perkins 7, M. Jackson 9, illetve Hughes 24, Marshall 23, Marshall 5

Washington Wizards - Miami Heat 88-98
MCI Center, 20 674 néző
A legjobbak (pont, lepattanó, gólpassz): T. Murray 20, Howard 11, R. Strickland 6, illetve Mourning 28, Majerle, Mourning 6-6, T. Hardaway 9

New Jersey Nets - Charlotte Hornets 104-93
Continental Airlines Arena, 18 481 néző
A legjobbak (pont, lepattanó, gólpassz): van Horn 29, van Horn 11, Marbury 15, illetve Coleman 24, Coleman 10, Wesley 7

Dallas Mavericks - Denver Nuggets 98-96
Reunion Arena, 18 187 néző
A legjobbak (pont, lepattanó, gólpassz): Pack, Ceballos 22-22, Rodman 14, Pack 12, illetve McDyess 22, Clark 13, van Exel 12

Vancouver Grizzlies - Sacramento Kings 102-90
General Motors Place, 17 856 néző
A legjobbak (pont, lepattanó, gólpassz): Abdur-Rahim 22, Abdur-Rahim 11, Bibby 15, illetve Webber 36, Webber, Divac 10-10, Divac 7

Los Angeles Clippers - Atlanta Hawks 78-77
Staples Center, 14 375 néző
A legjobbak (pont, lepattanó, gólpassz): D. Anderson 21, Odom 12, Odom 7, illetve Rider, Coles 16-16, Mutombo 17, Rider 7

[mécs]

© Copyright Reuters Limited. © Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.Ajánló:

Korábban:

Dennis Rodman jól fogta Karl Malone-t, de nem bírta, ha bírók hibát láttak. Így esett, hogy kiállítása után a Dallas kikapott a Utah Jazztől. A Portland Nyugaton, az Indiana Keleten biztosította dominanciáját hazai győzelemmel.