Társoldalunk:

Carter Bostonban is megvillant

Bostonban Vince Carter egypontos hátránynál a duda megszólalásával egy időben triplát hintett, megnyerve ezzel a meccset a Torontónak. A Utah sokadszor is kifogott a Detroiton, a nap egyetlen hazai győzelmét a Lakers aratta a grizzlyk ellen.

Fotó: Reuters

Christie és Oakley a bostoni Anderson
elől igyekszik elcsípni a labdát
Vince Carter épp a meccsidő leteltével egyszerre dobott egy triplát, szállítva a Toronto Raptorsnak a Boston Celtics elleni 96-94-es győzelmet. Másodpercekkel a drámai dobás előtt is próbálkozott Carter, de az a dobása kiperdült a gyűrűből. A lepattanót a bostoni Vitaly Potapenko kaparintotta meg, majd szabálytalankodtak ellene, de mindkét büntetőt elrontotta 3,5 másodperccel a vége előtt. Egy időkérés után Carter helyrehozta előző hibáját. A jobb oldalon átvette a neki kipasszolt labdát, és az újonc Adrian Griffin felett megeresztette azt a hárompontost, amely végül a dudaszóval egy időben suhant át a hálón. "Igazán szerencsésnek érezzük magunkat. Vitaly hibázott a büntetőknél, a mi srácunk viszont megcsinálta a triplát" - értékelt a Raptors edzője, Butch Carter. Carter, a kosárlabdázás egyik legkülönlegesebb játékosa, az All-Star gála zsákolóversenyének győztese, zseniális hetet tudhat maga mögött. Szombaton, a Phoenix elleni 103-102-re megnyert meccsen karrierje és az NBA idei legmagasabb pontszámát (51) érte el. "Nem aggódtam, hogy elfogy az idő. Még egyszer felnéztem az órára, volt időm, és fantasztikus érzés volt, amikor bement. Éppen ez a szép ebben a játékban, ilyen kosarakat szerezni. Az 51 pontos napot már letudtam" - mondta a főhős. "Tudom, hogy Oaks (Charles Oakley) olyan játékosokkal játszott, mint Michael Jordan, de nem hiszem, hogy rajta kívül bárki ebben a teremben látott már olyat, mint amit Vince művelt a héten. Ez nekem újdonság" - áradozott Carterről unokatestvére és csapattársa, Tracy McGrady. Carter 28 ponttal segítette a Raptorst, amely mostani mérlegével (31-25) felülmúlta eddigi legjobb szezonját: az 1996/97-es idényt 30 győzelemmel fejezte be az együttes. Antoine Walker (27) és Paul Pierce (22) voltak a leginkább hasznára a Bostonnak, amely utolsó 4 hazai meccsét elbukta, összességében pedig az utóbbi hétből hatot. Rick Pitino, a Boston trénere a régi nagy Celtics-játékosokat emlegette meccs utáni tirádájában, miután újra szoros meccsen kapott ki csapata. "Egész évben keményen játszottunk. Jó irányba megyünk, még ha most ki is kaptunk. Fáraszt ennek a városnak a pesszimizmusa" - zárta le mondókáját Pitino.

Fotó: Reuters

Long nem tudott Shaw fölé nőni
Los Angelesben megszerezte sorozatbeli 13. - utóbbi 18 meccsén a 17. - győzelmét a Lakers, amely 4 hárompontost szórt a harmadik negyedet lezáró roham során a Vancouver Grizzliesnek. Kobe Bryant 27 pontjához Shaquille O'Neal 25-öt és 17 lepattanót tett hozzá, így a Lakers 10-0-ra javította otthoni örökmérlegét a grizzlyk ellen, és hetedszer nyert megszakítás nélkül a Staples Centre-ben.

Detroitban Karl Malone (31, 13) remekelt, a kispados Armen Gilliam megjavította szezoncsúcsát (19), ezzel a Utah Jazz folytatta a Pistons elleni jó szereplését. A 107-94-es vereség a Detroit 14. zakóját jelentette az utóbbi 16 Utah elleni találkozóból.

Denverben Keith Van Horn 25 pontot hintett, 11 lepattanót szerzett, Stephon Marbury is szórt 20-at, el is verte a New Jersey Nets a Nuggetst. Vendéggyőzelmet hozott az Atlanta Hawks - Washington Wizards meccs is: a varázslók ligacsúcsot jelentő, 15 meccsre visszanyúló vereség-sorozatot állítottak meg. Mitch Richmond semlegesítette Isaiah Ridert, és dobott 18 pontot, csapatában hatan is dupla pontszámig jutottak.

Boston Celtics - Toronto Raptors 94-96
FleetCenter, 17 198 néző
A legjobbak (pont, lepattanó, gólpassz): Walker 27, Potapenko 11, Anderson 6, illetve Carter 28, McGrady 11, McGrady 6

Atlanta Hawks - Washington Wizards 83-102
Philips Arena, 13 144 néző
A legjobbak (pont, lepattanó, gólpassz): Jackson 22, Mutombo 17, Terry 5, illetve Richmond 18, King 8, Strickland 11

Detroit Pistons - Utah Jazz 94-107
Palace of Auburn Hills, 15 712 néző
A legjobbak (pont, lepattanó, gólpassz): G. Hill 26, Williams 11, G. Hill, Hunter, Moore, M. Curry 3-3, illetve Malone 31, Malone 13, Eisley 9

Denver Nuggets - New Jersey Nets 81-94
Pepsi Center, 14 456 néző
A legjobbak (pont, lepattanó, gólpassz): McCloud, McDyess 22-22, McDyess 11, Van Exel 11, illetve Van Horn 25, Van Horn, Feick 11-11, Marbury 8

Los Angeles Lakers - Vancouver Grizzlies 103-91
Staples Center, 18 912 néző
A legjobbak (pont, lepattanó, gólpassz): Bryant 27, O'Neal 17, Shaw, O'Neal 5-5, illetve Abdur-Rahim, Dickerson 18-18, Abdur-Rahim 11, Bibby 8

[laky]

© Copyright Reuters Limited. © Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.Ajánló: