Társoldalunk:

Zubor Attila 49.94-et úszott száz gyorson

Igaz, külföldiként csak az előfutamban, de rajthoz állt és kitűnően szerepelt a Torinóban zajló olasz úszóbajnokságon Zubor Attila és Horváth Péter. Előbbi a 100 méteres gyorsúszás selejtezőjében toronymagasan a legjobb volt 49.94 másodperces idejével, s ezzel alaposan túlszárnyalta az 50.09-es olimpiai A szintet.

A két válogatott versenyző ötödik hónapja az olaszországi kisvárosban, Pesenzanóban készül Gyertyánffy Tamás irányításával (korábban Széchy Tamás tanítványai voltak) az olimpiára.

Zubor a mai idejénél jobbat csak egyszer úszott életében: 1998. január 14-én az ausztráliai Perthben rendezett vb-n a ma is érvényes, 49.82-es országos csúcsával lett hatodik.

- Természetesen megvan minden szükséges papír, jegyzőkönyv, és részt vettem a szintidő teljesítését hitelesítő doppingellenőrzésen is - tájékoztatta a távirati irodát az érthetően elégedett sprinter.

Horváth Péter 100 méter háton indult, s 56.9 másodperces egyéni csúccsal bizonyította jó formáját.

A két külföldön készülő olimpikonjelölt a jövő hét végén Ferenczy Orsolya, Ferenczi Katalin, Kovács Krisztina és Bessenyei Tamás társaságában rajthoz áll a bécsi nemzetközi versenyen, utána visszamennek Olaszországba, ahol egy ravennai viadalon indulnak, ezt követően Monte-Carlóban, majd június első napjaiban a budapesti országos bajnokságon úsznak.

(MTI)

Korábban:

Czene Attila beállította a 200 méteres rövidpályás vegyesúszás világcsúcsát az amerikai egyetemi bajnokságon Minneapolisban. Egy másik világrekordot kétszer javítottak meg a versenyen.[március 24.]