Vágólapra másolva!
Görögországban egyöntetűen a bürokráciát hibáztatják a 2004-es olimpia előkészületi munkáinak csúszása miatt. A probléma megoldása érdekében NOB-delegáció érkezett Athénba.

Teodorosz Pangalosz olimpiai ügyekért felelős kultuszminiszter kedden zárt ajtók mögött találkozott Francois Carrard NOB-igazgatóval, de a tanácskozás után kizárólag a politikus nyilatkozott. - Eredményesnek tartom a mai találkozót. Úgy gondolom, hogy egy hónapon belül megváltozik a közhangulat, és megszűnik a bizalmatlanság - fogalmazott Pangalosz.

Panaiotisz Tompulosz, a szervezők első embere hozzátette: a késések elsősorban azért következhettek be, mert például a szálloda-tulajdonosok érdekvédelmi szervezetével, valamint a rádió- és tévéközvetítési tervezetekben még mindig nem sikerült megállapodniuk. - Félő, hogy az olimpia alatt 25 ezer ággyal kevesebb lesz a szükségesnél - ismerte el Tompulosz.

A környezetvédők mindenesetre máris jelezték, hogy rájuk senki ne hárítsa a felelősséget az előkészületek csúszása miatt. Pangalosz bejelentette, hogy a jövő héten Brüsszelben találkozik Jacques Roggéval, a NOB koordinációs igazgatójával. A miniszter ezen kívül tervezi, hogy egy hónapon belül felkeresi a NOB elnökét is.

Juan Antonio Samaranch a múlt héten élesen bírálta a görög szervezőket az előkészületek késéséért. A NOB-elnök azt mondta: ha hamarosan nem történik érdemi változás, akkor Athéntől akár el is vehetik a rendezés jogát.

Samaranch ezenkívül jelezte a görög kormánynak, hogy kedvező lenne, ha az olimpia ügyeit miniszter koordinálná, akárcsak az idei sydneyi játékok kapcsán Ausztráliában.

(MTI)

Ajánló:

Weben a Nemzetközi Olimpiai Bizottság