Vágólapra másolva!
Latrell Sprewell 13 pontot dobott az utolsó hat percben, hogy a New York Knicks másodszor is megverje a Toronto Raptorst. Nyugaton Scottie Pippen volt a Portland Trail Blazers vezére a Minnesota Timberwolves szintén másodszori legyűrésében.

Fotó: Reuters

A győztes kosár, Sprewell New
York-i csodatevéseinek
gyöngyszeme

"Elkezdett dobálni, és egy olyan fickót, aki hisz magában, baromi nehéz megállítani. Szerintem azt gondolta, mindenhonnan bemegy neki" - mondta Carter, aki a Sprewell-lel vívott csatában öt faltot szedett be. "Amikor begyűlnek a faltok, nehéz eldönteni, mit csináljon az ember, milyen közel menjen, mit fog megúszni, mit nem. Minden elismerésem Spree-é: ahogy nyugisan hátralépett, és megnyerte a meccset."

Jeff Van Gundy, a Knicks edzője is el volt ájulva a tavaly a Golden State Warriorsos balhéja után majdnem egy év kihagyás után New Yorkba került csatártól: "Annak ellenére nagyszerűen dobott, hogy a teljes második félidőt a pályán töltötte, és neki kellett Cartert fognia, ami nagyon kimerítő munka."

Fotó: Reuters

Carter úgy játszott, ahogy
a jövőben mindig fog a
rájátszásmeccseken

Sprewell 25 pontot, Patrick Ewing pedig 19-et és 9 lepattanót szedett; a Knicks 29 pontos teljesítménnyel mutatta, nem ugyanaz a csapat, amely mindössze 34-re volt képes az első félidőben.

A harmadik találkozót vasárnap rendezik Torontóban, ahol a Knicks annak ellenére esélyes a sweep végrehajtására, hogy mindkét idei meccsüket elvesztették az Air Canada Centerben.

A második meccsen is Scottie Pippen rájátszásrutinja segítette hozzá a Portlandet a Minnesota elleni sikerhez. A tavaly nyáron nagy port felvert ügyletben a Blazershez került hatszoros nagybajnok csatár 21 ponttal (abból kilenccel a negyedik negyedben) segítette a nyugati harmadik kiemeltet győzelemre.

Fotó: Reuters

Pippen mintha megtáltosodott
volna

Míg Arvydas Sabonis 19 ponttal, Pippen és Rasheed Wallace 7-7 lepattanóval segítette a hazaiakat, Kevin Garnett 23 ponttal és 10 pattanóval a vesztes csapat tagjaként vívta ki magának a meccs legjobbja címet.

A röntgenvizsgálatok után kiderült, hogy Grant Hill nem játszhat idén többet, az All-Star csatár bal bokájában ugyanis egy kis csont eltörött, és legalább nyolc hét kell a gyógyuláshoz. Hill a keddi, Miami elleni második mérkőzésen kezdett, de 21 perc játék és 9 pont után kiállni kényszerült.

"Az elején egész jól ment, de aztán - nem tudom, pontosan mikor - éreztem egy roppanást" - emlékezett vissza Hill. "Azonnal tudtam, hogy valami komoly baj van."

Korábbi csontsérülése ellenére, amely miatt néhány alapszakaszbeli meccset kihagyott, a 27 éves csatár (aki tagja a sydneyi olimpiára utazó amerikai válogatottnak) fantasztikus szezont tudhat maga mögött: harmadik lett a góllövőlistán karriercsúcsot jelentő 25,8-as pontátlagával, és mellette 6,6-os pattanó-, illetve 5,2-es aszisztátlagot csinált, 48,9%-os mezőnystatisztikájával pedig az NBA 20. legjobbja.

Keleti főcsoport:
New York Knicks - Toronto Raptors 84-83
Madison Square Garden, 19 763 néző
A legjobbak (pont, lepattanó, gólpassz): Sprewell 25, Camby 13, Houston 4, illetve V. Carter 27, Willis 10, V. Carter 5
Az állás: 2-0.

Nyugati főcsoport:
Portland TrailBlazers - Minnesota Timberwolves 86-82
Rose Garden, 20 568 néző
A legjobbak (pont, lepattanó, gólpassz): Pippen 21, R. Wallace, Pippen 7-7, Stoudamire 6, illetve Garnett 23, Garnett 10, Brandon 6
Az állás: 2-0.

Š Copyright Reuters Limited. Š Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.



Ajánló:

Korábban:

A Los Angeles Lakers magabiztos, 117-107-es győzelemmel kezdte a rájátszást a Sacramento ellen. A keleti első kiemelt Indiana a Milwaukee ellen három, a New York a Toronto ellen Raptors négy, a Portland a Minnesota ellen szintén három ponttal bizonyult jobbnak.