Vágólapra másolva!
Maureen O'Toole már kétszer fejezte be pályafutását, mivel azt gondolta, hogy a női vízilabda sohasem kerül az ötkarikás játékok műsorára. Az illetékes sportági szervezetek végül áldásukat adták a programbővítésre, így az amerikai játékos 39 évesen részt vehet élete első s valószínűleg utolsó olimpiáján.

A póló is részt kap az Amerikában a női
labdasportok iránt tapasztalható
lelkesedésből

Úgy tűnt, hogy 1992-ben Barcelonában már biztosan érmet szerezhetnek a női vízilabdázók, de ezúttal is csalatkozniuk kellett. Ezért Maureen O'Toole kilenc évvel ezelőtt felhagyott a játékkal, hogy szüljön. A spanyolországi olimpia évében már visszatért, de csak két évre, mejt Atlanta sem várta tárt karokkal a pólós asszonyokat-lányokat.

Maureen O'Toole példás anyaként élte mindennapjait, s néha még vízilabdázott is egy San Franciscó-i klubban. Három évvel ezelőtt viszont kis híján kiesett az újság a kezéből, amikor azt olvasta: a női póló bekerült a sydneyi olimpia műsorába:

- Olvastam az újságot, s azt gondoltam: ez nem lehet igaz. Nem hiszem el. Rövidesen telefont kaptam, s megerősítették a hírt. Nagyon izgatott voltam. Tudtam, hogy visszatérek, hiszen mindig is az olimpia volt az álmom.

A kiváló játékos ezután erősíteni kezdett, s Guy Baker edző segítségével 59-ről 67 kg-ra növelte testsúlyát, amelyhez 1,80 m magasság párosul. O'Toole életkora miatt már nem számít kulcsembernek, de kiváló bal keze miatt az emberelőnyös figurák befejezésénél még mindig számítani lehet rá.

Az Egyesült Államok női válogatottja április végén Olaszországban harcolta ki a részvételt. A kvalifikációért az elődöntőben 6-5-re győzte le Magyarországot, s Maureen O'Toole egy góllal járult hozzá a sikerhez.

(MTI)

Ajánló: