Vágólapra másolva!
Isiah Thomast nevezték ki az NBA 2000-es döntőjének vesztese, az Indiana Pacers vezetőedzőjévé. A Detroit Pistons volt játékosa Larry Birdtől veszi át - a megállapodás szerint négy évre - a csapatot. A szerződés anyagi vonzatát nem hozták nyilvánosságra, de a Chicago Sun-Times úgy tudja, hogy Thomas 20 millió dollárért írt alá.

Fotó: Reuters

Thomas: a legenda Detroit után
Indianapolisban folytatódhat

A kinevezését követő sajtótájékoztatón azt mondta: már másodszor lép Larry Bird nyomdokaiba. Az 1980-as évek végén a Bird vezette Boston Celticstől az ő csapata, a Detroit Pistons vette át a vezető szerepet.

- Megint csak őt követem - fogalmazott Thomas. - Mindazt, amit a győzni tudásról az NBA-ben megtanultam, Magic Johnsonnak és Larry Birdnek köszönhetem.

Isiah Thomas, aki 1989-ben és 1990-ben a bajnok Detroit Pistons játékosa volt, 12 alkalommal szerepelt az All-Star csapatban, és a közelmúltban beválasztották a kosárlabda Hírességek Csarnokába.

Az edzői poszt betöltésének egyetlen feltétele van, 90 napon belül meg kell válnia az alacsonyabb osztályú CBA-bajnokságban szerzett tulajdonától, amelyre Thomas már szerzett is vevőt.

(MTI)

Ajánló:

Híradás az NBA.com-on

Korábban:

A Los Angeles Lakers nyerte az észak-amerikai profikosárlabda- bajnokság 1999-2000-es kiírását, miután a döntő hatodik meccsén, végletekig fokozott izgalmak közepette 116-111-re legyőzte az Indiana Pacerst, ezzel 4-2-re nyerve meg a szériát. Shaquille O'Neal, a hazaiak vezéregyénisége 41 ponttal vette ki a részét a sikerből.[június 20.]