Vágólapra másolva!
Dávid Kornél, az Albacomp-UPC válogatott kosarasa szerda délelőtti sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy választ kapott az NBA-ben játszó Toronto Raptors együttesétől: 2-3 héten belül egy évre érvényes szerződés aláírására kerül sor.

Dávid Kornél azt mondta, hogy Olaszországból és Spanyolországból volt még kedvező ajánlata, de számára az NBA mindennél többet jelent, ezért várt, és végül megérkezett a torontóiak pozitív döntésének híre. A Raptorsnek 45-37-es győzelmi mutatója volt az előző szezon alapszakaszában, ami a csapat történetében a legjobb. A Keleti főcsoport 6. helye rájátszást jelentett, itt azonban az első körben a New York Knicks ellenében már búcsúra kényszerültek (0-3-mal) a torontóiak.

A szerződés anyagi részleteiről nem esett szó a sajtótájékoztatón, de feltételezhető: a torontói ajánlat kedvezőbb volt ebből a szempontból isa spanyolnál és az olasznál. A szerződés aláírására 2-3 héten belül kerül sor. A 29 éves kosaras egyeztetett Mészáros Lajos szövetségi kapitánnyal is, s ennek eredménye: mivel a torontói felkészülés ütközik a magyar válogatottéval, ezért nem állhat a csapat rendelkezésére.

(MTI)

Ajánló: