Vágólapra másolva!
David Stern, az észak-amerikai profi kosárlabdaliga főigazgatója szerint az athéni nyári olimpián már nem a Dream Team fog pályára lépni. Stern biztos benne, hogy kevesebb sztárral sokkal jobban játszana az amerikai együttes.

Fotó: Reuters

Garnett és a többiek ülve
drukkolhatnak majd
NBA

Stern szerint a Dream Team tagjai nem vették komolyan az olimpiát.

- A többség nyaralásnak fogta fel a sydneyi részvételt, de így volt ez a korábbi játékokon is. Az 1992-es barcelonai olimpia idején Michael Jordan és a többiek a szabadnapokat golfversenyen vagy a kaszinóban töltötték. Az a gárda azonban annyival jobb volt a többieknél, hogy ez is belefért. Ma már kisebb a különbség az NBA és a világ legjobb válogatottjai között. Ezért kell kevésbé ismert játékosokat behívni az együttesbe, akik megtiszteltetésnek veszik az olimpiai részvételt és mindent elkövetnek a sikeres szereplésért. Ha mi is egységes csapatot tudunk pályára küldeni, akkor továbbra sem győz le minket senki.

(MTI)

Ajánló:

Korábban:

Az aranyérem legfőbb várományosa, az Egyesült Államok természetesen megnyerte a kosárlabdatornát, miután a döntőben legyőzte Franciaországot. Szépséghiba, hogy most is csak tíz ponttal tudtak jobbak lenni, és egész olimpián - önmagukhoz képest - rosszul játszottak, a közönséget egyáltalán nem tudták szórakoztatni, pedig ez volt a minimum elvárás.