Vágólapra másolva!
Pat Riley megszerezte az ezredik győzelmét. Ez egyben az is jelentette, hogy a Miami Heat meglepetésre Alonzo Mourning nélkül is legyőzte az Orlando Magicet, igaz náluk meg Grant Hill nem játszott. További váratlan sikerek: Lakers - Jazz 92-97, Hornets - Wizards 77-95. Kikapott a Raptors Philadelphiában, Dávid Kornél nem lépett pályára.

Fotó: Reuters

Ezúttal nem jött ki a lépés: Tracy
McGrady, azaz T-Mac botladozik
a miami védők között

Bostonban Paul Pierce-nek tapsolt a közönség. Az egy hónappal ezelőtt egy éjszakai szórakozóhelyen tizenegy késszúrással megsebesített csatár az első mérkőzésén 28 pontot dobott, és a Celtics - végig vezetve - 103-83-ra nyert a Detroit Pistons ellen. Pierce Antoine Walkerrel közösen 41 pontot hintett a félidőig, s végül 28-cal zárt (Walker pedig 33-mal). "Úgy éreztem, 48 percen át tudnék rohanni, úgy hajtott az adrenalin" - mondta Pierce. "Boldog vagyok, hogy ismét itt lehetek."

Fotó: Reuters

Ostertag ugyan fejreállt, de csapata,
a Jazz nem

Gary Payton 35 pontot és 10 asszisztot jegyzett, és a Seattle SuperSonics 112-99-re verte a Denver Nuggets gárdáját. A hazaiak már az első negyedben bevágtak 42 pontot, és Payton 8/9-es mezőnymunkával 18 pontot ért el ezalatt, öt gólpassza mellett. Rashard Lewis 18 pontot, a nyáron beszerzett megasztár center, Patrick Ewing pedig 11-et és 8 lepattanót ért el. Nick Van Exel volt a Denver legjobbja 26 ponttal és 7 assziszttal.

Fotó: Reuters

Iverson kiütötte Oakley kezéből a
labdát, a Sixers pedig otthon
tartotta a "két pontot"

Charlotte-ban szívesen fogadták volna Michael Jordant, aki ide járt egyetemre, nem örültek viszont annak, hogy legényei 95-77-re megverték a Hornets gárdáját. Richard Hamilton 15-öt szórt 23 pontjából a negyedik menetben, Rod Strickland (18) pedig az elsőben villogott: 10 pontját 5/5-ös mezőnymutatóval szerezte meg. A Washington Wizards az első napon kikapott Orlandóban, de hazafele menet beugrottak egy győzelemért Charlotte-ba, ahol Jamal Mashburn és Elden Campbell fejenként 13 ponttal igyekeztek menteni a menthetőt.

A Cleveland Cavaliers kétszeres hosszabbítás után nyert 102-100-ra a Sacramento Kings ellen, és Lamond Murray, aki majdnem a csapata vesztét okozta, a második ráadásban dobott hat pontjával végül a győzelem legfőbb kimunkálója lett. A 18 pontjával csapatának legjobbjaként végző Murray két büntetője 1:44-nél végleg a Cavs kezébe tette a vezetést, és Chris Webber így hiába gyűjtött a Sacramentónak 27 pontot, 8 pattanót és 5 gólpasszt, Predrag Stojakovic pedig 23 pontot. Murray a Kings utolsó támadásánál vált igazán hőssé: miután Webber megszerzett egy szabad labdát, és azt Doug Christie-nek passzolta, Murray kilopta azt a vendégek irányítójának kezéből.

Š Copyright Reuters Limited. Š Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.



Ajánló:

Korábban:

Portlandben rögtön az első játéknap a két legjobbnak mondott nyugati csapat összecsapását hozta, és a Los Angeles Lakers - akárcsak a tavalyi konferenciadöntőben - most is nyerni tudott. A szépreményű Toronto Raptors tíz pontos versét kapott otthon a Detroittól, Dávid Kornél egy perc játékidő alatt egy blokkot és egy mezőnykosarat jegyzett. A legnagyobb verést a legyengült Knicks kapta: New Yorkban kaptak egy harmincast a Philadelphia 76erstől.