Társoldalunk:

A Raptors harmadszor is kikapott

A Toronto Raptors hatéves története során először kezdte a szezont 0-3-mal. Most Bostonban a szenvedtek vereséget, Dávid Kornél hat percnyi játéklehetőséget kapott, és ezalatt 2-2 pontot és lepattanót szerzett. A negyedik játéknap hat meccséből négyen vendégsiker született, a legértékesebb a Philadelphiáé, amely orlandói győzelmével a liga egyetlen 3-0-s mérlegű csapata lett.

Fotó: Reuters

Sprewell dob, Camby (jobbra) már
a lepattanóra figyel
A New York Knicks rajongói eddig is odavoltak Marcus Cambyért, de ha a Patrick Ewing örökét átvevő center még 79 alkalommal játszik úgy, mint legutóbb, akkor örökre a legnagyobbak közé írhatja be a nevét. Camby 20 pontot dobott, abból 18-at az első félidőben, majd átadta a stafétát Latrell Sprewellnek, aki a negyedik negyedben kilencet szerzett egymás után (összesen 15-öt, valamint nyolc pattanót és 7 asszisztot), hogy a New York Washingtonban tudja legyőzni a Wizards gárdáját 80-76-ra. Camby az előző meccsen 12-12 pontot és lepattanót szerzett, most pedig tovább javult: 40 percen át a parketten volt, 8/13-as mezőnymutatót hozott össze, 8 lepattanót szedett és mellé három labdaszerzést és négy blokkot rakott. Amikor Camby lelassított, Sprewell pörgött föl, és a Knicks 65-64-es vezetéséből néhány perc alatt 74-68 lett. A hazaiaknál Mitch Richmond 18 ponttal, Juwan Howard 15-tel és 12 lepattanóval vitézkedett, de hiába: a Washington a legutóbbi 20 hazai meccséből a 15-et veszítette el a New Yorkkal szemben.

Paul Pierce és a Boston Celtics nem ijedt meg Vince Cartertől, és 93-91-re megverték a Toronto Raptorst. Pedig a Celtics rettenetesen kezdett: 33-13-ra vezettek a vendégek az első negyed végén, de Pierce 30 ponttal segített lefaragni a deficitet, amelyből a harmadik menet végére meglett a győzelmet is jelentő kétpontos előny. Ám éppen Pierce hagyott ki két büntetőt fél perccel a lefújás előtt, s ekkor Carter ideje jöhetett volna el. A kanadai dobógép már amúgy is 33 pontnál járt, és a FleetCenter közönsége lélegzet-visszafojtva várta, mi lesz a sorsa csapatának. Jól emlékeztek ugyanis március 1-jére, amikor Carter dudaszóra dobott triplájával vitte el a győzelmet a Raptors (96-94). Air Canada most is ott állt - igaz, majdnem kilenc méterre a palánktól - és elengedte... A labda azonban kipattant a gyűrűről és a bostoniak megszerezték a pattanót. Dávid Kornél hat percet játszott a meccsen, ezalatt két-két pont és lepattanó, valamint két fault és egy labdaeladás került a neve mellé.

Fotó: Reuters

A meccs két legjobbja küzd: Brian
Grant próbálja megakadályozni
Jamal Mashburnt a kosárra törésben
Jamal Mashburn 30 pontja és 9 lepattanója, valamint Baron Davis 21 pontja segítette hozzá a Charlotte Hornets gárdáját, hogy 83-79-es győzelemmel zárjon a Miami Heat ellen. A meccs pikantériája az volt, hogy Mashburn, P.J. Brownnal az oldalán éppen Floridából költözött Észak-Karolinába, Eddie Jonesért és Anthony Masonért cserébe, egy négy csapatot és kilenc játékost érintő üzlet részeként. Mashburn leginkább az első félidőben pusztított, 23 pontot vállalt a Charlotte 42-36-os vezetéséből, s míg ő nyolc kosarat dobott ez alatt, a Hornets többi tagja hatot bírt beszórni 25 próbálkozásból. Brown nem volt ilyen acélos, mindössze két pontot és öt lepattanót gyűjtött, a kipontozódása előtt. A charlotte-iak is rosszul dobtak (43%), de a vendégek még gyengébben: 35%-os volt a hatékonyságuk. A Miami vereségét leginkább a nyári szerzemény Brian Grant sajnálhatja, aki így hiába szakadt meg a pályán, 33 pontja és 16 lepattanója veszendőbe ment. A Heat igazolásai közül Jones 11, Mason pedig 3, azaz három pontot szerzett, utóbbi mind a hét mezőnykísérletét kihagyta.

Szép floridai kirándulásban volt része a Philadelphia 76ersnek, amely 87-83-ra nyert az Orlando Magic otthonában. A hazaiak sztárja, Tracy McGrady és Eric Snow, a Sixers hátvédje valamin összeszólalkozott a negyedik negyed elején, lökdösödni kezdtek, McGrady meg is ütötte Snowt, és mindkettőt kiállították. A Magic érezte meg jobban a büntetést, mert nekik csak egy sérült Grant Hilljük maradt, aki húzni tudta (volna) a csapatot.

Fotó: Reuters

A vetrán jugoszláv center, Vlade
Divac (jobbra) Eric Montross-szal
harcol egy pattanóért
A Michigan állambeli Auburn Hills, ismerős lehet Chris Webbernek, hiszen errefelé született, így 33 pontot és 12 lepattanót szerezni nem esett itt nehezére. Scot Pollard hozzátett még 15-öt meg 14-et, és a Sacramento Kings 100-93-as győzelemmel távozott a Detroit Pistons otthonából. A Pistons vesztét az eladott labdák okozták: 25-ször vesztették el a játékszert, és ebből 32 pontot kaptak, így Jerry Stackhouse szinte feleslegesen szerzett 22 pontot, Ben Wallace meg 14-et és 10 lepattanót.

Chicagóban Stephon Marbury dobott 33 pontot, és a New Jersey Nets megszerezte első győzelmét a szezonban, 92-82-re verve a Bulls fiataljait. Két újoncra, Khalid El-Aminra, illetve A. J. Guytonra bízták a hazaiak az irányítást, de Marbury mindkettőt megette reggelire. El-Aminról 10 pontot dobott az első negyedben, a harmadikban pedig Guytont büntette meg 13-mal. A Bulls legjobbja a tavalyi év újonca, Elton Brand volt 20 ponttal és 10 lepattanóval.

[mécs]

© Copyright Reuters Limited. © Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.Ajánló:

Korábban:

A Portland Trail Blazers, amely hét meccsre kényszerítette a Lakerst a Nyugati főcsoport 2000-es döntőjében, 0-2-vel kezdte az új szezont, 1993/94 óta először. Szintén két vereséggel rajtolt a tavalyi döntős Indiana Pacers is. Feltámadt ugyanakkor a New York Knicks: keddi harmincas buktájukat az Atlantán bosszulták meg: 95-69-re nyertek.