Társoldalunk:

Dávidék első győzelme

Az ötödik napig kellett várni a Toronto Raptors idei első győzelmére, Dávid Kornél 13 percnyi játékkal járult hozzá a sikerhez, melynek fő letéteményese persze Vince Carter volt. Idegenben aratott szép győzelmet az Orlando, a Philadelphia, a Phoenix és az L.A. Lakers.

Fotó: Reuters

Antonio Davis segíti közelebb a
Raptorst az első győzelemhez
Torontóban Carter 34 pontot szórt, begyűjtött 8 lepattanót és bedobta az összes (12) büntetőjét, sőt, még blokkolt is kettőt a Washington ellen. Nagyon kellett Alvin Williams aktivizálása is, ő 22 pontot dobott, ebből 18-at az utolsó felvonásban. Ugyanennyit ért el a másik oldalon Mitch Richmond, és csak eggyel kevesebbet Juwan Howard. Dávid 13 percnyi játékába 3 lepattanó, 2-2 pont és assziszt fért bele. A találkozót a 2. fejezet döntötte el, melynek során a Wizards összvissz 2 pontot dobott, míg a Raptors 14-et.

A címvédő Lakers is Kanadába utazott, és ezt eredményesebben tette, mint a fővárosiak. Shaquille O'Neal az első 2 negyed gyengébb játéka után magára talált és 27 ponttal, 15 lepattanóval végzett, a Los Angeles 98-89-re nyert. Már félidőben is a Lakersnél volt az előny (47-40), de Shaq, a legértékesebb addig csak 9 ponttal terhelte ellenfelét. Ezzel nem elégedtek meg az arany-lilák, előadtak egy 16-4-es rohamot, Shaq ebből 10-et vállalt, főként "közönségszórakoztató" zsákolásokat. Kobe Bryant 22 pontot, Grant 19-et meg 11 begyűjtött labdát tett hozzá a Los Angeles-i sikerhez.

Shaq egykori csapata, az Orlando Magic elsősorban Darrell Armstrong jó játékával tartotta nyeretlenül az Atlantát. Armstrong 12-tőt szórt az utolsó negyedben (összesen 21-et), de rajta kívül is kétszámjegyűt értek el 6-an. Pat Garrity és az újonc Mike Miller egyaránt 19-cel végzett.

Fotó: Reuters

A denveri Clark nem engedi
zsákolni Dudley-t
Feltámadt Denverben a Phoenix: 3:45-tel a végső dudaszó előtt még 15 pontos hátránnyal állt a Suns, majd Tony Delk bevágott 14-et (aki amúgy összesen is csak 17-et), ennek pedig 102-99-es vendéggyőzelem lett a vége. Úgy nézett ki, a Denver kézben tartja a meccset, Robert Pack ugyanis pontokra váltott 2 büntetőt, 93-78-ra alakítva az állást. Igazából a Nuggets csak az ellen 2. negyedbeli összeomlását használta ki - mikor a 15 Suns-dobásból pusztán 3 ment be -, de ez sem volt elég.

Miamiban csak egy negyedet vesztettek el a hazaiak, de azt nagyon. Eric Snow a végjátékban levette a pályáról Tim Hardawayt, így a Sixers tartani tudta hirtelen szerzett előnyét. A 3. negyedet 12 pontos veszteséggel zárta a Heat, majd elpazarolt 9 pont előnyt az utolsóban, ráadásul a maradék 2:47 percben csak 2 pontot dobott. A Sixers legjobbja a 23 pontos Allen Iverson volt.

A Chicago Bullst fogadta az Indiana, és többek közt Travis Best 25 pontjával le is gyűrte. A keleti konferencia bajnoka idén első győzelmét aratta, új edzőjével, Isiah Thomasszal. A meccs zárása különösen tetszett a Conseco Field House szurkolóinak: Reggie Miller zsinórban vágott 3 triplát, beállítva a 94-81-es végeredményt. A Bulls legjobbja a 19 pontos, 11 lepattanós Elton Brand lett.

Dallasban az öregek hozták a meccset, Karl Malone és John Stockton tökéletesen működtek együtt, 39 pontot variáltak össze a Utah Jazznek, ami ezzel továbbra is veretlen maradt, a Mavericks viszont az első vereségét könyvelhette el. A fent említett, együtt 73 éves páros csak 10 pontot gyűjtött az első félidőben, de akkor is a Utah állt jobban (49-46).

Először játszott otthon a Milwaukee (az eddigi 2 meccsén kikapott), és ezt a Detroit 97-88-as legyőzésével ünnepelte. A meccs még annyira sem volt szoros, mint azt az eredmény sugallná: a hazaiak 3 negyed után 80-59-re, 3 perccel zárás előtt 96-77-re vezettek. Sam Cassell 20 ponttal segítette a Bucks-ot.

© Copyright Reuters Limited. © Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.