Vágólapra másolva!
Los Angeles "kisebbik" csapata majdnem elkapta a címvédő Lakerst a 2000/01-es szezon első házi rangadóján, ahol azért nagy hajrával végül a jobbik nyert. A hatodik játéknap másik találkozóján a Phoenix Suns megküzdött azért, hogy a lefújásig megtartsa vezetését a Houston Rockets ellen.

Fotó: Reuters

Jason Kidd oktatja Steve Francist,
miképpen is kell kosárra törni

Mobley, a vendégek tartalék irányítója 27 ponttal zárt, és ő hozta fel a Rakétákat 98-95-re 46 másodperccel a lefújás előtt. 18 másodperccel később azonban kipontozódott, és Robinson két büntetőjétől a phoenixiek fellélegezhettek. Steve Francis, aki szintén saját idei legjobbját hozta 24 ponttal, 20 másodpercnél dobott egy ziccert, és a Houston deficitje 100-97-re csökkent - ráadásul a hazaiak újonca, Ruben Garces belefaultolt a dobásba, és Francis dobhatott. Nem lett három pontos az akció, és Garces a pattanó megszerzésével javított, Robinson és Jason Kidd pedig büntetőikkel bebiztosították a hazai győzelmet. "Az elmúlt néhány meccsen nem dobhattam annyi büntetőt, mint amennyit szerettem volna" - mondta Robinson, aki most 12-t dobhatott, és mindet bevágta. "Elhatároztam, hogy megfogom a labdát és bemegyek vele, hátha kapok egy-két lehetőséget." A Suns sorozatban harmadik győzelméből Rodney Rogers 18 ponttal, a csapat lelke, Kidd pedig 18 ponttal és 9 assziszttal vette ki a részét.

Fotó: Reuters

Nincs kegyelem: Shaq megmássza
a Clippers-halmot

A csereként beállt Isaiah Rider is tett azért valamicskét a Lakers felemelkedéséért: 22 pontjából 15-öt a negyedik menetben dobott, amelynek az elején még öttel vezetett a Clippers - amely végül sorozatban 14. vereségét is elkönyvelhette a nagy testvér ellen. Kobe Bryant 21 ponttal segítette a Lakerst, amely 77-72-es Clippers-vezetésnél 12-2-es spurit vágott le a következő három percben, így az utolsó hat percre 84-79-es Lakers-előnnyel fordultak a csapatok, s célfotón is ez maradt a felállás.

A Chicago Bulls után a liga második legfiatalabb csapatának számító Clippers legényeit egyébként nem nagyon zavarta, hogy a címvédő "otthonában" játszottak: a másodéves profi Lamar Odom 19 pontot, 15 lepattanót és hat gólpasszt jegyzett, Jeff McInnis szintén 19, Tyrone Nesby pedig 17 pontot dobott.

[mécs]

Ajánló:

Korábban:

Az ötödik napig kellett várni a Toronto Raptors idei első győzelmére, Dávid Kornél 13 percnyi játékkal járult hozzá a sikerhez, melynek fő letéteményese persze Vince Carter volt. Idegenben aratott szép győzelmet az Orlando, a Philadelphia, a Phoenix és az L.A. Lakers.