Társoldalunk:

Egy veretlen csapat maradt

A Utah hazai pályán szenvedett vereséget a Miamitól, a Clevelandet pedig Torontóban verték meg, így a Philadelphia maradt az egyetlen veretlen gárda az NBA-ben. A Raptors meccsén Dávid Kornél hat játékperc alatt négy-négy pontot és lepattanót jegyzett.

Fotó: Reuters

A nyár végén egy discóban tizenegy
késszúrással megsebesített Pierce
(labdával) nagyon rendbe jött
Bostonban Allan Houstonnak nem a 37 pontja, hanem egy labdaellopása számított igazán, na meg Charlie Ward két büntetője, amellyel a New York Knicks 103-101-re nyert hosszabbítás után a Celtics ellenében. A bostoni Chris Carr egy triplával küldte a ráadásba meccset, amikor 4.7 másodperc volt már csak az órán, de aztán a Knicks került jobb helyzetbe, mert a Celtics dobásai rosszul sikerültek a hosszabbításban. Houston, aki január 4-én szintúgy 37-et dobott a Bostonnak, 13/20-as mezőnymunkát végzett, és öt pontot szerzett a ráadásban. Marcus Camby 16 pontot és 17 lepattanót, Ward pedig 11 pontot és 12 gólpasszt jegyzett, és a Knicks idei idegenbeli mérlege 3-0-ra javult. A New York ellen otthon sorozatban ötödször veszítő Boston legjobbja Paul Pierce volt 35 ponttal, Antoine Walker 25-öt dobott és 12 lepattanót gyűjtött, Vitalij Potapenko 15, 10-nél állt meg.

Michael Finley dudaszóra vágott be egy távoli duplát, és a Dallas Mavericks 79-77-re nyert a San Antonio Spurs ellen. A gól úgy esett, hogy egy bentről kijövő lebdáva Finley lefordult a bal sarok felé, visszanézett, majd Sean Elliott feje fölött elengedte a lövést. "Gyakoroltuk a figurát edzésen" - árulta el a Dallas edzője, Don Nelson. A Dallasnak így is izgulnia kellett, mert az utolsó öt percben hatpontos előnyt szórakozott el. Finley ezzel 20 pontot ért el, Dirk Nowitzki pedig 18-at és 11 lepattanót. A Spurs "Ikertornyai", Tim Duncan és David Robinson végig góliszonyban szenvedtek a meccsen, és ez okozta az 1999-es bajnok vesztét, a Dallas sorozatban harmadszor nyert a texasiak találkozóján. Duncan, akinek a fejbőre felrepedt egy esés után a harmadik negyedben, 11 pontig jutott 5/13-as mezőnymutatóval, Robinson pedig 9-ig 4/14-gyel.

Fotó: Reuters

Air Canada, elemében
Torontóban Vince Carter 32 pontjával a Raptors elvette a Cleveland Cavaliers veretlenségét, a hazaiak sorozatban harmadik sikerüket könyvelhették el a 115-88-as győzelemmel. A Cavaliers négy meccsen át tartó sikerszériája az NBA idei szezonjának egyik legkellemesebb meglepetése volt, de a sztár nélküli gárda most inkább úgy játszott, mint a tavalyi, amely 50 meccset veszített el 82-ből: volt hogy 32 ponttal voltak hátrányban. A Raptors három buktával startolt, onnan kapaszkodtak fel 3-3-ra, a három győzelmet plusz 64 pontos különbséggel abszolválva. A Toronto magyar légiósa, Dávid Kornél hat percet játszott volt csapata ellen, ez alatt négy-négy pontot és lepattanót, valamint egy-egy gólpasszt és faultot jegyzett.

A Utah Jazz öt győzelem után kapott ki, Brian Grant 21 pontja és 10 lepattanója volt a Miami Heat fő fegyvere a veterán gárda otthonában. A 87-80-as vendéggyőzelem a második játékrészben alapozódott meg, amikor a Jazz csak 11 pontot dobott. A Utah (5-1) és a Cleveland (4-1) vereségével már csak a Philadelphia 76ers (6-0) veretlen az NBA-ben.

Fotó: Reuters

Mutombo (balra) visszatérése sem segített
eddig az Atlantán
A Los Angeles Clippers is rúgott egyet ugyankkor a liga egyetlen nyeretlen együttesén, az Atlanta Hawkson. A Jeff McInnis 28 pontos karriercsúcsát is magában foglaló 115-106-os Clippers-sikerrel 0-7 lett a Hawks győzelem-vereség mérlege. Lamar Odom 25, Tyrone Nesby 17 pontot dobott a Los Angeles-iek javára.

A Golden State Warriors ismét bánhatta, hogy Chris Webber immár nem náluk pattogtat, mert a pálya minden szegletében aktív csatár 35 pontot dobott (tízet a hosszabbításban), 16 lepattanót szedett és hat gólpasszt adott, a Sacramento Kings pedig 114-107-re nyert.

Reggie Miller 23 pontjával az Indiana Pacers sorozatban harmadszor győzött, ezúttal Washingtonban, a Wizards ellen, 86-74-re.

© Copyright Reuters Limited. © Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.Korábban:

Két játékosra fogunk emlékezni, ha az NBA 2000/01-es szezonjának 10. játéknapjára gondolunk. A minnesotai Chauncey Billups a negatív hős, aki két elpackázott lehetőséggel hozzásegítette a Philadelphia 76erst, hogy 21 év után ismét 6-0-s győzelem-vereség mutatóval kezdje a szezont. A másik oldalon Jason Kidd áll, aki a pálya minden szegletében óriásit játszott: a Phoenix Suns zsenije 19, 13, 12-es tripla-duplával rontotta el Dikembe Mutombo idénykezdését.