Társoldalunk:

A hetedik győzelmét is megcsípte a Sixers

A 12. játéknapon két nagy sorozat folytatódott: az ismét Eric Snow által pörgetett Philadelphia sorozatban hetedik sikerével továbbra is veretlen maradt, míg Nyugaton a Phoenix Suns sikerszériája a hatodik győzelemnél jár. Dávid Kornél ismét volt csapata ellen játszhatott: a Toronto Chicagóban nyert, a magyar csatár két percet játszott és egy lepattanót szerzett.

Fotó: Reuters

Snow-t jobbára csak védekezés
közben lehet lefényképezni
Eric Snow 25 pontja és szokásos kegyetlen védekezése segítette a Philadelphia 76ers hetedik győzelméhez, s ahhoz, hogy a Boston Celtics elleni 85-83-as sikerrel továbbra is a liga élén maradjanak. Az All-Star hátvédtárs Allen Iverson árnyékából igen ritkán kilépő Snow három nappal ezelőtt felállított karriercsúcsát javította tovább a 25 egységgel, keményen megfizettetve a Celtics legényeit azért, hogy a kettős emberfogást nem rajta, hanem éppen az ő javára alkalmazták - Iversonon. Snow középtávoli duplákkal tömte meg a Boston kosarát, 9/17-es mezőnymunkát végzett, s ezzel a védekező stílusúnak ismert hátvéd 23,3-es pontátlagnál jár a legutóbbi három meccsen, ez jobb, mint a tavalyelőtti gólkirály, tavalyi második Iversoné a hasonló időszak alatt. A 76ers az NBA egyetlen veretlen együttese, és a 7-0-s győzelem-vereség mutató történetük második idénykezdete: 1979/80-ban nyolcig jutottak a startnál, és akkor a nagydöntőig meneteltek. A Celtics az ellentétes oldalon "vitézkedik": négyet buktak egyhuzamban.

A Charlotte Hornets beállított az NBA negatív rekordját az egy félidő alatt dobott pontok terén New Yorkban, amikor mindössze 19 egységet tudtak elérni a második félidőben. Az összesen 21 pontig jutó Allan Houston egymaga túldobta őket a harmadik negyedben, amikor ő kilencet, a Hornets pedig hetet ért el. A Knicks 81-67-re nyerte a meccset, persze nem volt olyan nehéz ilyen ellenféllel szemben, amely a harmadik szakaszban 16 mezőnydobásból csak egyszer talált a gyűrűbe.

A New Jersey Nets irányítója, Stephon Marbury ismét megvadult: 41 pontot dobott, ebből a harmadik negyedben 22-t, és a Nets tönkrezúzta Patrick Ewing hazatérését a New York-i körzetbe, 126-91-re győzve le a Seattle SuperSonics együttesét. Ewing, aki a Hudson-folyó túlpartján, a Knicksben húzott le 15 évet, a nyáron igazolt Seattle-be, és most nagy tapsot kapott az East Rutherford-i közönségtől. Első meccse a régi környéken azonban rosszul sikerült, 13 pontja, öt lepattanója és három blokkja nem mentette meg a Sonicsot.

Fotó: Reuters

Carterék nem kímélték a chicagói
ifjoncokat
Chicagóban Charles Oakley nevétől zengett a United Center: a 37. életévében járócsatár karrierje harmadik tripladupláját ért el 10 ponttal, 11 lepattanóval és 12 assziszttal, és a Toronto Raptors sorozatban negyedszer nyert, ezúttal a 98-75-re, a Bulls ellen. Oakley az első két tripladupláját éppen a Bulls uniformisát viselve érte el, az 1986/87-es szezonban, másodéves korában. Az egész Raptors jól játszott egyébként szombaton, Vince Carter 26 pontot, Antonio Davis 24-et és 12 lepattanót ért el, Dávid Kornélnak pedig két játékperc alatt egy lepattanó és egy elhibázott mezőnydobás jutott.

A Cleveland egyetlen valamire való sztárjátékosa, a litván Zydrunas Ilgauskas rázta meg magát a negyedik menetben a Washington Wizards ellen, 10-et dobott 21 pontjából ezalatt - közte 8/8-as büntetőstatisztikával -, és a Cavaliers 86-73-ra nyert. Ilgauskas a tavalyi és tavalyelőtti szezont végig a sérültlistán töltötte, emlékezhetünk, hogy éppen az ő térde miatt nem volt hely Dávid Kornélnak Clevelandben.

Az Indiana Pacers sorozatban negyedszer nyert, 94-84-es hazai győzelmüknek a Detroit Pistons ellen ismét Reggie Miller volt a kulcsfigurája, hiszen 24 pontot dobott.

Chauncey Billups 31 pontja és kilenc gólpassza, valamint Kevin Garnett 22 pontja és 11 lepattanója nyomán a Minnesota Timberwolves hárommeccses rossz széria után tudott nyerni, 103-92-re győzve le Milwaukee-ban a Bucks gárdáját. Billups, aki két napja még negatív hőse volt csapatának, hiszen rajta ment el a Philadelphia elleni meccs, a Wolves első számú irányítója, a bokaficam miatt harcképtelen Terrell Brandon helyén kellett kezdeni, és a fenti számok szerint elég jól oldotta meg a feladatot.

Fotó: Reuters

Mason arcán látszik, milyen nehéz
meló Kidd tartása
Phoenixben Shawn Marion 2,1 másodperccel a végső dudaszó előtt bevitt egy ziccert a célig, és ez jelentette a Suns sorozatban hatodik győzelmét. A Miami Heat legjobbja, Tim Hardaway, aki 19 pontig jutott, megpróbálkozott egy kétségbeesett, kilométeres triplával, de nem ment be 84-82 lett a vége. Marion 18, Cliff Robinson 15 pontot dobott, Jason Kidd pedig szintén 15-ig jutott 13 assziszt mellett a 6-1-es mutatóval bíró Suns színeiben, amely utoljára a szezonnyitó meccsén, a Golden State ellen kapott ki, és mára vezeti a rendkívül erős Nyugati konferenciát.

A Vancouver Grizzlies elvesztette a fonalat: a néhány napja még franchise-rekordot érő 4-1-es mutatóval bíró gárda azóta két vereséget jegyezhet, ráadásul San Antonióban úgy kaptak ki, hogy a második negyedben csapatcsúcsot értek el 39 ponttal, a második félidőben pedig szintén rekordmínusznak számító 23-at. A Spurs 91-78-ra nyert, de ezen ők nem lepődtek meg: a San Antonio sorozatban 12 találkozón maradt veretlen, ha ez a két gárda meccselt, és összességében is 17-3 a mérlege a Vancouver ellen.

Steve Smith 25 pontot, nyolc lepattanót és hét gólpasszt jegyzett, s ezzel a Portland Trail Blazers legjobbja volt a Houston Rockets ellen 111-88-ra megnyert meccsen, de a hazaiak sorozatban harmadik győzelméhez a teljes csapat jó játéka kellett: Damon Stoudamire 23 pontot és 8 asszisztot, Dale Davis 14 pontot és 11 pattanót, Bonzi Wells 14 pontot tett hozzá.

© Copyright Reuters Limited. © Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.