Társoldalunk:

A Portland rátalált a helyes útra

A liga legjobb játékosállományával rendelkező Trail Blazers gyengén kezdte a szezont, de hétfőn sorozatban negyedik győzelmét aratta. A 14. játéknap másik meccsén a Mavericks nagyon gyenge meccsen verte meg a negatív nézőcsúccsal szégyenkező Los Angeles Clipperst.

Fotó: Reuters

Marbury nyomul a palánk felé, körülötte
rajzanak a portlandiek
A Portland Trail Blazers Rasheed Wallace hét pontjával már az első 12 perc alatt 19 pontos előnyre tett szert, és ezt majdnem végig meg is tartotta: 94-82-re nyert New Jerseyben a Nets ellen. Voltak közben azért megingások, hiszen a hazaiak a félidőnél és a negyedik negyed elején csak négypontos hátrányban voltak, de a Blazers mindkétszer olyan rohamot diktált, hogy annak a vége ismét kétszámjegyű különbség lett. Wallace 16 pontot dobott, négy dobást blokkolt, szerzett két labdát és 11 lepattanót. De hogy megmutassa végre a Portland, hogy milyen jó csapatavan: Dale Davis 12 ponttal, három blokkal és 17 pattanóval, Steve Smith 17, a csreként bejövő Bonzi Wells és Shawn Kemp pedig 15-15 ponttal segített a győzelemben, és még a veterán Scottie Pippennek is volt nyolc pontja, öt gólpassza és négy labdaszerzése.

A Nets vánszorgó szekerét az a Stephon Marbury próbálta tolni, akit a második játékhét legjobbjává választott az NBA, de csak 24 pontig jutott, pedig az ezt megelőző öt meccsen sorozatban 30 fölött járt. Az újonc Kenyon Martin 18, Aaron Williams pedig 14 pontot szerzett a hazaiaknak. Amíg a Blazers 1-3-as start után sorban a negyedik sikerét aratta, a hullámzó teljesítményt nyújtó Nets (3-4) továbbra is egyedül Marburyre számíthat, addig legalábbis, amíg vissza nem tér az október közepén lábtörést szenvedett Keith Van Horn.

Fotó: Reuters

A harmadéves Olowokandi (balra)
a tapasztalt Laettnerrel nyújtózik
versenyt
A másik óceán partján Shawn Bradley 8/9-es mezőnymunkával ért el 22 pontot, és a Dallas Mavericks könnyedén nyert 90-76-ra a Los Angeles Clippers ellen, amely úgy játszott, mintha ott se lett volna. Nem is vették volna észre sokan: az NBA idei negatív rekordját hozta a meccs a nézőszám tekintetében: 9340 fizető honpolgár volt kíváncsi L. A. kisebbik gárdájának mérkőzésére. Az újonc Quentin Richardson volt a Clippers legjobbja karrierrekordnak számító 19 ponttal, Lamar Odom dobott 18-at, de rajtuk kívül egy hazai játékos sem érte el a tíz pontot. (A túloldalon is csak ketten Bradleyn kívül: Dirk Nowitzki 16, Hubert Davis 10.) Jellemző a fiatal Clippers játékerejére, hogy a Mavericks úgy is biztosan nyert, hogy a negyedik negyedben már szinte csak a cseréi játszottak.

© Copyright Reuters Limited. © Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.