Társoldalunk:

A Sixersnek nyolc!

A Philadelphia megszerezte sorban nyolcadik győzelmét is, ezzel 20 év után megismételve a csapat legjobb idénykezdését. A Phoenix győzelmi szériája immár hétmeccses, míg az Atlanta rövid fellángolása után ismét kikapott, akárcsak a Golden State, ez sorban hetedszer.

Fotó: Reuters

Weatherspoon duplája kimaradt,
és Lynch meg a Sixers nyolcas
sikersorozatnak örülhetett
Allen Iverson és Theo Ratliff sürgette azt a harmadik negyedbeli menetet, amely a Philadelphia 76ers javára döntötte el a végül 107-98-ra megnyert Cleveland Cavaliers elleni meccset. Ez volt a nyolcadik sikerük, nulla vereség mellett, egyetlen veretlen csapatként állnak az NBA élén, és 8-0-s idénykezdésükkel beállították a csapatrekordot, amelyet az 1979/80-as szezonban a Julius Erving nevével fémjelzett gárda ért el, azután egész a nagydöntőig masírozva. Az NBA történetének legjobb startját 15-0-val holtversenyben jegyzi az 1949-es Washington Capitols és az 1993-as Houston Rockets. Iverson 22 pontot jegyzett, abból hetet az alatt a 18-0-s roham alatt, amely a Sixers ötpontos deficitjét 70-57-es vezetéssé változtatta a harmadik szakasz közepén. A Cavaliers eközben nyolc mezőnydobást hagytak ki egyhuzamban, és ennek fő felelőse Ratliff volt, aki hat blokkjából hármat ekkor mutatott be.

A liga másik oldalán is akad egy nagy promenád: a Phoenix Suns szintén a franchise legjobbját ismétli, midőn a Dallas Mavericks elleni 99-78-as sikerrel már a hetedik győzelmét hozza sorozatban, a szezonnyitón esett csorbát köszörülve (7-1). Szerda este Shawn Marion volt a király Phoenixben: 19 pontja és öt blokkja mellett karrierrekordot döntött a lepattanók (19) és a labdaszerzések (4) terén. Rajta kívül még négyen dobtak tíz fölött a hazaiak közül, a Mavericks legjobbja pedig egy korábbi phoenixi, Steve Nash volt 19 ponttal. A Phoenix sikerének kulcsa embertelen védekezésükben van: a legutóbbi négy mérkőzésükön az ellenfelek átlagban 80 pontig és 39%-os mezőnystatisztikáig jutottak.

Fotó: Reuters

Sprewell ilyet még sosem csinált,
a Knicks viszont tavaly is kikapott
Los Angelesben a Clipperstől
Rendkívül mókás volt Latrell Sprewell, amint a Los Angeles Clippers ellen az első negyed végén a földön ülve dobott egy kosarat, amely a New York Knicksnek tízpontos előnyt jelentett, de a végén valószínűleg egyáltalán nem volt kedve nevetni. Az első 12 perc után 23-13-as hátrányban lévő hazaiak a 16 pontot elérő Lamar Odom vezetésével 78-74-re győztek, negyedről negyedre dolgozva le valamicskét a deficitből. A két legutóbbi meccsüket összesítve -36 ponttal zárták, így a Clippers kétségbeesetten igyekezett bizonyítani a közönsége előtt, 70-70-nél, 1:49-cel a vége előtt lett egyenlő, és onnan a Los Angeles-iek diktáltak.

Minneapolisban Kevin Garnett 24 pontot és 10 lepattanót, Anthony Peeler pedig 22 pontot jegyzett, amint a Minnesota Timberwolves 17 pontos előnyét csak majdnem teljesen elszórakozva 92-90-re nyert a Golden State Warriors ellen, amely a szezonnyitón, a Suns ellen aratott győzelme óta megállás nélkül kikap, hetes buktaszériát produkálva. A 9/11-es mezőnymunkával villogó Peeler triplája a jobb sarokból 89-72-es hazai előnyt jelentett, amikor az óra 3:48-at mutatott. Ekkor azonban, mintegy varázsütésre, bénázni kezdett a Wolves, öt labdavesztés és négy kihagyott dobás szegélyezte tántorgását. A Warriors 16-0-s rohama azonban csak majdnem volt elég, hiába dobott Larry Hughes 22, Mookie Blaylock 19 és Chris Mullin 16 pontot.

Bostonban Paul Pierce 14 pontot dobott a negyedik negyedben (összesen húszat), és a Celtics legyűrte a Washington Wizards együttesét, 116-109-es győzelmükkel négymeccses vesztes széria végére téve pontot. Bryant Stith 29 pontot, Antoine Walker pedig 26-ot, 13 lepattanót és öt asszisztot jegyzett a Celtics javára.

Fotó: Reuters

Isiah Thomas így vezényelte volt
csapata ellen a Pacerst
Isiah Thomas rögtön nyert első edzői minőségben tett látogatásán Detroitban, ahol játékosként a csúcson járt. Az Auburn Hills-i Palace-ban Reggie Miller 30, Travis Best pedig 22 pontot szerzett, valamint adtak fejenként nyolc gólpasszt, és az Indiana Pacers 92-88-ra nyert a Pistons ellen. A Pacers sorozatban ötödik győzelmét szerezte meg és a keleti csapotok elleni mérlege is 5-0-ra módosult, pedig a harmadik szakaszban még 11 pontos hátrányban voltak. Miller azonban 15 pontot dobott a negyedikben, így Jerry Stackhouse 29, illetve Cedric Ceballos 19 pontja csak sebkötözésnek volt jó a detroitiaknak, akik szomorúan nézték, ahogy a 1989-ben és 1990-ben nekik bajnoki címet nyerő Isiah Thomas hogyan dirigálja az ellenfelet.

A Milwaukee Bucks 84-74-re nyert az Atlanta Hawks ellen. Glenn Robinson 21 ponttal, öt lepattanóval és négy assziszttal, Allen 17 ponttal, Sam Cassell pedig 15 ponttal és hat assziszttal zárt a Bucksban, amely a szemtanúk szerint szépen lesüllyedt a Hawks szintjére. Jimmy Jackson 15 pontja volt a legtöbb a vendégeknél, akik 1-8-as győzelem-vereség mutatóval szerénykednek.

East Rutherford közönsége szájtátva nézte, ahogy a góllista éllovasa megalázza a liga legjobb védelmét: Stephon Marbury 31 pontot, valamint 9-9 lepattanót és gólpasszt jegyzett, és a New Jersey Nets 93-91-re verte a Miami Heatet. Marbury, akinek a pontátlaga ezzel 29,3-ra módosult, 10/17-es mezőny- és 8/10-es büntetőstatisztikával érte el pontjait, de ha a végén nem dob egy ziccert, amivel megmaradt a Nets előnye a végjátékra, semmit sem ér az egész.

© Copyright Reuters Limited. © Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.