Társoldalunk:

Atlantában nem nyerő a huszonegy

Nem nagyon megy az Atlantának idegenben. A Hawks most épp Bostonban kapott ki, 21 meccsesre nyújtva ezzel a vereség-szériáját. Jason Kidd rekordot érő tripla-duplája sem segített a Phoenixnek megnyerni a New York elleni hazai derbit. Kevin Garnett túlórás meccsen hozta a győzelmet a Timberwolvesnek, Reggie Miller vesztes meccsen érte el 20 000. pontját.

Fotó: Reuters

Reggie Miller jubileumát nem
akadályozhatta meg Mulin
Tovább mélyítette az Atlanta válságát a Boston. Antoine Walker és Bryant Stith a második félidőben 31 pontot variált össze, a csapat meggyőzően szórta a triplákat, így a Celtics 106-99-os győzelme nem lepett meg senkit, mint ahogy a Hawks veresége sem. A harmatos atlantaiak sorozatban huszonegyedszer kaptak ki idegenben. A Walker-Stith kettős csak a szünet után támadt fel, addig összesen 6 pontra voltak képesek. Végül Walker jutott messzebb, 22 ponttal zárt, ezzel együtt nem ő volt a Boston legjobbja: Paul Pierce 25 ponttal, hét lepattanóval és hat gólpasszal terhelte az ellent. "Ez egy újabb példa arra, hogy igazán keményen játszunk, nagyon közel kerülünk, de nem tudjuk megtenni, ami a győzelemhez kell" - panaszkodott Lon Kruger, a Hawks mestere, akinek csapata (1-9-cel) a második legrosszabb a ligában.

Hétmeccses vesztes szériát szakított meg Indianapilisban a Golden State Warriors. A harmadik negyedben elmélázott a Pacers, a vendégek előnyhöz jutottak, majd a befejező periódusban ellenálltak egy elkeseredett hazai rohamnak, szűk, kétpontos győzelmet aratva. A Warrios legjobbja, Antawn Jamison (28) kettővel kevesebbet szórt, mint a túloldalon Reggie Miller. Millernek a vereség ellenére is volt oka örülni: megdobta pályafutása húszezredik pontját. "Igazi specialista" - vélekedett róla Isiah Thomas edző. "Remélem, mindenki közülünk Indianában megérti, milyen különleges Miller. Nagyon hiányozni fog, amikor abbahagyja."

Fotó: Reuters

Nowitzkinak (Dallas) és Paytonnak
(Seattle) a labda kell
Hosszabbításos meccsen verte a Minnesota a San Antoniót. Egyik csapat sem volt képes stabil játékra, a hazaiaknak mégis sikerült 11 pontos előnnyel fordulniuk az utolsó negyedre. Ez azonban nem sokat jelentett, a Spurs összekapta magát, és 4:10-zel a zárás előtt Terry Porter triplával egyenlített (77-77). Fej-fej mellett haladtak a csapatok, mígnem elérkezett a túlóra, és benne Kevin Garnett, aki végre dűlőre vitte a dolgot. A Timberwolves ásza 32 ponttal végzett, a döntő pillanatokban kétszer is zsákolásból volt eredményes. Tim Duncan 22 ponttal zárt.

Immár öt találkozó óta nem tud nyerni a Charlotte, ezúttal otthon, a Detroittól szenvedett vereséget. A Pistons húzóembere éppen az észak-carolinai Jerry Stackhouse volt. A kinstoni születésű védő az észak-carolinai egyetem csapatában cseperedett fel, most viszont 25 ponttal sokkolta övéit. Mégsem lehet elégedett magával a ma már detroiti, legalábbis a 33 százalékos mezőnyteljesítményével semmiképp. Más kérdés: rajta kívül egy kezdő sem dobott kétszámjegyűt a Pistonsban, a kispadosok közül viszont hárman (Jerome Williams, Mikki Moore és Cedric Ceballos) is.

A Philadelphia a várt magabiztossággal porolta el a Miamit, a 94-73-as diadal során a harmadik negyedben még egy 18-0-s rohamot is bemutattak (melyből Eric Snow egymaga 10-et vállalt), mindennek pedig a további veretlenség és minden idők legjobb szezonkezdete lett az eredménye. Az 1979-80-as évadban sem kezdett ilyen erősen a gárda (jelenleg 9/9 a mérleg), pedig akkor később egészen a nagydöntőig meneteltek, ahol a Los Angeles Lakers hat meccsen állította meg őket. A Sixers legjobbja Allen Iverson (19), a Miamié Brian Grant (16) volt, utóbbi a játék második felében pont nélkül maradt.

Fotó: Reuters

Mindenki a bíró szavát lesi
Phoenixben
Phoenixben játszották a nap rangadóját, a Suns a New Yorkot fogadta. A Knicks az előző három meccsét elvesztette távol a Madison Square Gardentől, most viszont kihasználta a phoenixiek bizonytalanságát. Jason Kidd ugyanaz a kategória, mint fentebb Reggie Miller: a vereség ellenére akár boldog is lehet, tripla-duplát ért el (18, 12, 10), miközben eladott 14 labdát, ami azért jó, mert így megdöntötte John Drew (Atlanta Hawks) 1978. márciusa óta fennálló rekordját. Allan Houston 21, Latrell Sprewell 19 pontot szórt, a Phoenixből Robinson 23-ig, Shawn Marion 22-ig jutott.

Idén először nyert kétszer egymás után a Milwaukee a Cleveland Cavaliers ellen aratott 89-76-os sikerrel. A Bucks nem akar lemaradni a keleti főcsoportban, és már kezd feledésbe merülni a gyenge rajt, melynek során az első hat meccsből ötször kikaptak.

© Copyright Reuters Limited. © Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.