Társoldalunk:

Irtózatos verést kapott a Raptors

Az NBA legeredményesebb edzője és legjobb csatára nem volt elég ahhoz, hogy ne nyerjen Torontóban a Charlotte 36 ponttal. Dávid Kornél kilenc percet játszott, három pontot dobott. A Philadelphia közben megszerezte 10. győzelmét, továbbra is megtartva egyedülálló veretlenségét. A Vancouver lassan visszasüllyed szokásos szintjére: ötödször kapott ki sorozatban a Grizzlies.

Fotó: Reuters

Carter (balra) és a csapata is szenvedett
Jamal Mashburn 25 ponttal és nyolc lepattanóval, a torontói születésű újonc, Jamaal Magloire pedig 16, 8-cal segítette a Charlotte Hornetst, hogy 100-64-re alázza meg otthonában a Raptors együttesét, amely 1998. március 29-e óta nem játszott ilyen rosszul. A Hornets egymás utáni második győzelmét egy ötmeccses kudarcsorozat előzte meg, és most - a hat mezőnydobásából öttel betaláló Magloire-nak is köszönhetően - 52%-os (42/81) mezőnypontossággal dobva verték a Torontót. A hazaiak sztárja, Vince Carter, aki a pontátlagát 31,6-osra javította szombaton idei ligacsúcsot jelentő 48 pontjával, ezúttal csak 20-ra volt képes (7/22), bár a negyedik negyedben mindössze három percet volt a pályán. A Toronto nemcsak két évvel ezelőtt negatív pontrekordját (68) múlta alul, de 27%-os (24/89) mezőnymunkájuk is franchise-mély. "Erre nincs kifogás" - mondta az NBA legjobb győzelmi mutatójával rendelkező Lenny Wilkens, a Raptors edzője. "De nem is fogják elfelejteni, ez biztos. Holnap leülünk, és megnézetem velük videón, mit csináltak. Az még csak hagyján, hogy rosszul dobnak, de ilyen borzalmas védekezést még az életben nem láttam." Dávid Kornél nagyobbrészt a kispadon szenvedhette végig a meccset, kilenc percre állt be, és ezalatt három pont (1/3, 1/1), két lepattanó, valamint egy-egy fault és labdavesztés került a neve mellé. (Minden torontói kapott legalább ennyi lehetőséget, és Dávid az egyik legjobb volt a cserék közül.)

Nick Van Exel 20 pontot és egyéni szezoncsúcsot jelentő 14 asszisztot jegyzett, és a Denver Nuggets idén először nyert idegenben, Vancouverben verve meg 95-92-re a Grizzliest. Van Exel négy büntetőt süllyesztett el az utolsó húsz másodpercben, sorozatban a harmadik győzelmére vezetve a Nuggets gárdáját. A Vancouverben nem játszott a hátvéd Michael Dickerson, aki bokaficam miatt került a sérültlistára nem sokkal mérkőzés előtt. Visszatért viszont Shareef Abdur-Rahim, aki beteg édesanyját meglátogatván az előző meccset kihagyta, de 19 pontja és 14 lepattanója nem volt elegendő a Grizzlies víz fölött tartásához, sorozatban ötödször is kikaptak. Lassan elfelejtődik, hogy a Vancouver csapatrekordot ért el sorban négy győzelemmel a bajnokság legelején, mert attól kezdve állandóan veszítenek.

Fotó: Reuters

Íme a szupertörpe: a kékmezes
Iversonnak nem ellenfél egy
Potapenko-féle óriás
A Philadelphia 76ers idei teljesítménye azonban már biztosan benne marad az emlékezetünkben, hiszen ilyen szezonstartot ritkán látni: a 10. győzelem is bekerült a liga egyetlen veretlen csapatának tarsolyába a Boston Celtics elleni 114-90-es sikerrel. Allen Iverson 26 ponttal, nyolc assziszttal és öt labdaszerzéssel, Theo Ratliff 21 ponttal, a sérüléséből felépült Matt Geiger tíz perc alatt letépett kilenc lepattanóval segítette a Sixerst, amelynek ilyen hosszú győzelmi sorozata 1990 óta nem volt, akkor egészen 12-ig jutottak. "Ez csak tíz meccs, de érdemes a győzelmeket felhalmozni" - vélekedett a Sixers edzője, Larry Brown. "Akkor jönnek jól, amikor előjönnek a sérülések, és nem tudsz nyerni miattuk. Jól ismerjük az ilyet, mert tavaly pontosan ez történt velünk." A rendkívül egységesnek látszó Philadelphia (elég csak Iversonra nézni, akinek drasztikusan csökkent tavaly óta a pontátlaga, de minden más mutatóban javult) 25 labdavesztésre késztette ellenfelét és azokból 35 pontot dobott. A Celtics ereje, azaz Antoine Walker és Paul Pierce együttesen mindössze 22 pontig jutott 9/33-as célzással, pedig kettejük együttes átlaga 45 pont volt eddig meccsenként.

A Michael Finley (29 pont), Dirk Nowitzki (20 pont, 14 lepattanó, sorban a harmadik dupla-dupla) és Steve Nash (17 asszisztos karriercsúcs) vezette Dallas Mavericks meglepte a Utah Jazz együttesét, 107-98-as győzelmükkel kettőre növelték a klub Salt Lake City-i sikereinek számát. A Mavericks, amely 25 éve gürcöl Utah-ban évente kétszer, mindössze másodszor nyert a mormon városban, ezzel olyan csapatokat utasítva maga mögé a Nyugati tabellán, mint a Lakers és Blazers. Persze a helyezés inkább a hárommeccses győzelmi szériának és a 4-2-vel zárt, tíznapos turnénak köszönhető.

Los Angelesben győzelemmel kezdte négymeccses nyugati körútját a New Jersey Nets, Stephon Marbury 28 pontjával 86-85-re verték a Clipperst. Az újonc Kenyon Martin 19 pontot és 15 lepattanót tett hozzá a Nets sikeréhez, amely a harmadik volt egyhuzamban. A hazaiak legjobbja ismét Lamar Odom volt 24 ponttal.

© Copyright Reuters Limited. © Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.Ajánló:

Korábban:

Az egy nappal korábban, Miamiban elszenvedett vereségét a másik floridai gárdán bosszulta meg a Portland, hosszabbításban nyerve 110-102-re Orlandóban. A Detroitnál az utóbbi időben minden győzelmet vereség követ, ezúttal a Charlotte-tól kaptak ki. Hasonlóan járt a Bulls, amelyen a Lakers fogott ki.