Társoldalunk:

Joe Smith a Detroité

A Detroit Pistons igazolta le a két hete szabadügynökké vált Joe Smitht, akit az NBA "választott le" a Minnesota Timberwolvesról egy titkos szerződés miatt.

Fotó: Reuters

Kovács Jani (balra) töltést adhat
a Detroit játékának
A National Basketball Association elsőszámú vezetője, David Stern alaposan megbüntette a Minnesota Timberwolvest, amikor kiderült, hogy a ligát megkerülve titkos szerződést kötöttek Joe Smithszel, hogy ne derüljön ki, hogy az ő bérével már a fizetési sapka fölé mentek. Stern elvette a Minnesotától az első körös draftjogát 2001-től 2005-ig, kiszabott rájuk 3,5 millió dollár pénzbírságot és természetesen megszüntette a franchise és a játékos között fennálló kapcsolatot. A liga minden egyes, az ügyben érintett személy ellen (beleértve a játékos ügynökét, Eric Fleishert is) eljárást kezdeményezett a szabályok megsértése miatt, kivéve magát a játékost, aki november 9-én szabadon igazolhatóvá vált.

"Nagyon-nagyon izgatottak vagyunk most, hogy Joe Smith a Pistonshoz kerül" - mondhatta így hétfőn este Joe Dumars, a nemrégiben visszavonult hátvéd, aki a Detroit kosárlabdaügyekért felelős igazgatója jelenleg. "Elkötelezettek vagyunk a klub építésében, és Smith szerződtetése a legjobb döntésünk az elmúlt időben."

Smith az 1995-ös draft első számú választottja volt, és a Golden State-hez került, ahonnan bejátszotta magát az év újonccsapatába, 15,3-es pont- és 8,7-es lepattanóátlaggal. A 208 centis csatár 1998-ban a Philadelphiához, majd 1999 januárjában Minneapolisba igazolt. Eddig 362 NBA-meccsén 14,5-ös pontátlagot ért el 44,8%-os mezőnypontossággal, 7,5 lepattanó mellett meccsenként, átlagban 32,2 percet játszva.

© Copyright Reuters Limited. © Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.