Társoldalunk:

Győzelmet lopott a Knicks Orlandóból

Tracy McGrady finisbéli mélázását kihasználva, a végeredmény beállításával először vezetve nyert a New York Orlandóban. A Warriors hosszabb időre lesz kénytelen nélkülözni Danny Fortsont, a lepattanózás pillanatnyi legjobbját, akinek eltört a lába. A fiatal Trajan Langdon 31 pontot dobott a Clevelandben a Pistons 19 pontos megruházása során.

Fotó: Reuters

Outlaw menne, ha Rice hagyná...
A New York a szó szoros értelmében ellopta a győzelmet Orlandóból, kihasználva, hogy Tracy McGrady, Magic ásza a meccs végén egyszerű nézővé degradálódott. 12.3 másodperc maradt csak, amikor Erick Strickland vezetést szerzett a Knicksnek, először a meccs folyamán. Ez is maradt a végeredmény, 85-84-re a vendégek győztek. A Knicks 82-74-es hátrányból vágott neki a hajrának, ami bármily parádés is volt, nem sokat ért volna, ha a Magic nem csak 11 pontot dob a negyedik negyedben, illetve csak kettőt az utolsó 5 percben. 84-83-as hazai előnynél McGrady bedobást végzett el, a labdát Darrell Armstronghoz küldte, aki vissza akart játszani McGradyhoz. A kísérletből azonban rontott passz lett, miután McGrady megmagyarázhatatlanul még mindig a vonal mögött állt. Travis Knight lezárta az utat a többiek előtt, hogy Strickland megszerezhesse a labdát. Strickland Chris Childs-hoz játszott, aki bedobta a valószínűtlennek tűnő nyertes kosarat.

"Tudtuk, hogy meg kell próbálniuk Armstronghoz passzolni a labdát, mert ő a legjobb büntetőzőjük. Nem értem, Darrell miért passzolt vissza, ahelyett, hogy tartotta volna a labdát, mert így faultolnunk kellett volna" - kommentált Childs. "Óriási volt. Le a kalappal a srácok előtt, Travis és Strick remekül dolgozott össze, Chris pedig jól fejezte be a támadást" - mondta Kurt Thomas. Ekkor a Magicnek még mindig volt lehetősége fordítani, de Armstrong rontott, McGrady meg nem tudott lepattanót szerezni. Az utolsó 2.6 mp-re így is az orlandóiaknál maradt a labda, ők végezhettek bedobást. McGrady - aki egyébként minden kategóriában csapata legeredményesebbje volt - Pat Garrityhez passzolt, ő viszont elhibázta dudaszóra hulló kosarát. "Adtunk nekik egy lehetőséget, de Garrity csak elrontotta. Ez nagy győzelem, igazán jól játszunk idegenben" - lelkendezett Childs. A Marcus Camby nélkül felálló vendégeknél Latrell Sprewell és Thomas 22 pontot szórt.

Fotó: Reuters

Sabonis tehetetlen Howard zsákjánál
Az első, vesztes játékrész kivételével a Golden State simán verte a Chicagót, Larry Hughes 25, Antawn Jamison 21 pontig jutott, a második félidőben a Warriors egy 17-0-s rohammal alázta ellenfelét, ez vezetett a 89-77-es végeredményhez. Rossz hír viszont, hogy a csapat elvesztette egyik katonáját: a lepattanózás NBA-éllovasa, Danny Fortson törött lába miatt kénytelen lesz jó pár meccset kihagyni. Kezdetben gyulladást diagnosztizáltak Fortson-nál, és négy meccset ki is hagyott. Fortson átlagban 16.7 pontot dobott és 16.3 lepattanót szerzett első hat meccsén, mindegyiken dupla-duplát érve el. Utoljára november 12-én, az Orlando elleni hosszabbításos meccsen játszott, azóta érezte a fájdalmat a lábában. Visszatérésének időpontját egyelőre nem lehet megmondani.

Clevelandben a 24 éves Trajan Langdon eddigi legjobb meccsét játszotta, 31 ponttal zárt, a Cavs pedig mutatott egy 16-0-s szériát, miközben 117-98-ra elverte a Detroit Pistonst. Langdon, 1999 elsőként draftoltja 13/11-gyel dobott mezőnyből, ebben benne foglaltatik hat tripla-kísérlet, melynek mindegyike sikeres lett. Ténylegesen már pusztán a harmadik negyedbeli teljesítményével is egyéni rekordot döntött volna a másodéves védő, amikor az addigi 12-őt eggyel túllépte. A Cavs a '91-'92-es szezon óta nem kezdett ilyen jól, otthon 5-0-ra állnak, összesen 7-3-ra.

Fotó: Reuters

Lopez varázsolja le a labdát Dale
Davis kezéről
Dallasban a Seattle visszavágott a helyieknek a szombati négypontos vereségért. (Érdekesség: mindkét találkozót a hazaiak vesztették el.) Gary Payton 28 pontja, és egy kulcsfontosságú, hajrában dobott kosara, meg Ruben Patterson jó teljesítménye kellett a SuperSonics 116-110-es sikeréhez. A dallasiak legjobbja Michael Finley (23) és Steve Nash (16, 12 assziszt) voltak, a csapatnak egy hárommeccses győzelmi sorozata szakadt meg. Sean Bradley változatos teljesítményt nyújtott: 10 pont, 8 lepattanó, 5 blokkolás fűződik a nevéhez, de 5 szabálytalanság és ugyanennyi labdaeladás is.

Otthon kapott ki a Pacers a Houston Rocketstől (89-101), a vendégeknél a minden kategóriában frontember Steve Francis 20 pontjából 18-at a meccs második felében dobott. Az első négy idegenbeli csatáját elvesztő Rocketsben Matt Bullard 18, Walt Williams 16 pontot szórt. A veszteseknél - akik egy ötmeccses nyerő széria után most kaptak ki harmadszor - Reggie Miller 28, Travis Best 16 pontot ért el.

Washingtonban is simán nyert a Portland, melyben heten dobtak kétszámjegyűt, az élen Steve Smith-szel, aki 22-ig jutott.

© Copyright Reuters Limited. © Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.