Társoldalunk:

Carter nélkül is nyert a Toronto

Jó passzban van a Toronto Raptors: három idegenbeli siker után hazai pályán úgy is nyerni tudott a Chicago ellen, hogy Vince Carter combsérülése miatt csak három percet játszott. John Stockton most már meg is előzte John Havliceket a klubhűség-listán, ráadásul a Utah Detroitban tudott nyerni. A Vancouver pedig Bostonban, ezzel hétmeccses nyeretlenségi sort felejtve el.

Fotó: Reuters

Stockton mindössze egy pontot
dobott a rekordmeccsén
Úgy tűnik, mintha John Stockton, amióta világ a világ, a Utah Jazz tagja lett volna, és az is lesz mindörökké, ámen. Az NBA valaha volt legjobb előkészítője 15-tel növelte gólpasszai számát vasárnap, amikor a csapata Detroitban verte meg a Pistonst 94-79-re. Ez volt Stockton 1271. mérkőzése a Jazz uniformisában, és ez éppen eggyel több, mint a legendás John Havliceknek a Boston Celtics színeiben lehúzott meccsszáma. "Nagy szerencsém van, hogy egy nagyszerű klub tagja lehettem és nagyszerű játékosok között játszhattam" - mondta Stockton. "Egy csomó mindennek kellett jól összejönni ehhez. Nyilvánvalóan egészségesnek kellett lennem, kellett egy csapat, amely foglalkoztatni akart, és kellettem én, hogy akarjak játszani."

És legjobban talán Karl Malone kellett, aki ismét csapata legjobbja volt. A negyedik negyedben egymaga dobott annyit, amennyit a Detroit teljes csapata: 24 pontjából 12 akkor született, amikor a Utah 31-12-re verte a hazaiakat. Bryon Russell tizet dobott 17 pontjából a záró játékrészben, amely hozzásegítette a Jazzt, hogy ötmeccses turnéját győzelemmel kezdje. Jerry Stackhouse 37 pontja csak szépségtapasznak volt jó a másik oldalon, ahol a második legeredményesebb játékos a tízpontos Joe Smith volt. A Pistons a két együttes legutóbbi 20 összecsapásából 17-et elveszített.

Fotó: Reuters

Lesérült, szépen felöltözött, majd
úgy vezényelt, mint egy edző
Dávid Kornél nem lépett pályára Torontóban volt csapata, a Chicago Bulls ellen, az Air Canada Centert csordultig megtöltő drukkerek azonban nem emiatt bánkódtak, hanem a légitársaság nevét becenévként megkapó gólgyáros Vince Carter sérülése miatt. A góllövőlistát 29,8-es pontátlaggal vezető Carter a negyedik percben rogyott a földre egy tempódobási kísérlet után, és már csak öltönyben jött vissza az orvosi szobából. A jelentés szerint a combfeszítő izma húzódott meg, és hétfőn már játékra alkalmas lesz. "Hátraléptem a dobáshoz, és azonnal szúró fájdalmat éreztem a térdemben" - mondta Carter. "Fura volt visszajönni civilben, nem is tudtam, hova üljek. Gondolkodtam rajta, hogy visszamegyek, hátha már nem fog fájni, de aztán maradtam, és megpróbáltam segíteni nekik a kispadról." A halovány Bulls ellen azonban nem volt szükség Carterre: Mark Jackson (tripla-dupla egyaránt 11 ponttal, lepattanóval és gólpasszal), Antonio Davis (18 pont, nyolc lepattanó, négy blokk), Charles Oakley (16, 11), Morris Peterson (18) és Kevin Willis (16, 9) a pálya minden részén dominánssá tették a Raptorst, amely 101-89-re győzött. A Chicago legjobbja szokás szerint Elton Brand volt (31 pontos egyéni szezoncsúcs), Ron Artest 20 pontot tett hozzá a vendégek gyűjteményéhez, de ettől még a hetedik vereség is meglett a Bulls hétmeccses turnéján.

A Vancouver Grizzlies éppen hét vereségnél tartott, amikor Bostonba látogatott, ahol Shareef Abdur-Rahim nyolcat dobott csapat utolsó tíz pontjából, majd segítette a hazaiakat mezőnykosár nélkül tartani az utolsó öt percben, hatalmas szerepet játszva a 98-87-es vendéggyőzelemben. Végül 27 pont és 21 lepattanó került a neve mellé, Mike Bibby pedig 13 pontot és 12 asszisztot jegyzett. A hazaiaknál Paul Pierce 27, Antoine Walker 18 pontot dobott, de a Celtics összesen 12-ig jutott a harmadik negyedben és hiába csinált egy 13-0-s rohamot a negyedikben, a találkozó utolsó nyolc pontját a vendégek dobták, és nyertek.

A 27. játéknap statisztikái

Celtics - Grizzlies 87-98 (27-16, 28-37, 12-27, 20-18)
Boston, 11 551 néző
A legjobbak (pont, lepattanó, gólpassz): Pierce 27, Potapenko, Battie 7-7, A. Walker 5, illetve Abdur-Rahim 27, Abdur-Rahim 21, Bibby 12

Raptors - Bulls 101-89 (29-27, 24-18, 21-20, 27-24)
Toronto, 19 800 néző
A legjobbak (pont, lepattanó, gólpassz): A. Davis, Peterson 18-18, M. Jackson, Oakley 11-11, M. Jackson 11, illetve Brand 31, Brand 9, Mercer 4

Pistons - Jazz 79-94 (29-28, 13-14, 25-21, 12-31)
Auburn Hills, 12 943 néző
A legjobbak (pont, lepattanó, gólpassz): Stackhouse 37, B. Wallace 17, Cleaves 5, illetve Malone 24, Malone 12, Stockton 15

© Copyright Reuters Limited. © Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.Korábban:

Dávid Kornél nem szerepelt a Torontóban a csapat dicsőséges New York-i fellépésén, melyen 79-75-re verték a Knickst. A Sixers továbbra is kikapni jár San Antonióba, három meccsen belül második tripla-dupláját hozta Baron Davis, miközben a Charlotte legyőzte a Clevelandet.