Vágólapra másolva!
A Philadelphia 76ers és a Utah Jazz egyaránt hazai pályán szenvedett vereséget hétfőn, így a liga élére az a Sacramento Kings ugrott, amely nem is lépett pályára. Az Orlando Magichez visszatért Grant Hill, de a csapata így is kikapott Los Angelesben a Clipperstől.

Fotó: Reuters

Iverson (jobbra) és csapata ezúttal
lépéshátrányban volt

A Utah Jazz nem tudta kihasználni riválisa botlását, Salt Lake Cityben kapott ki a San Antonio Spurstől 91-83-ra. Az utolsó negyed büntetőzése volt a kulcs a vendégek számára, mert akkor 12/13-as mutatót hoztak össze a vonalról, és ennek köszönhetően 26-22-re megnyerték a szakaszt. A hat játékosát tíz pont fölött tudó Spurs legjobbja, Tim Duncan (aki 13 pontog és kilenc pattanóig jutott) a harmadik negyedben megsérült - ugyanaz a térdszalagja húzódott meg, amelyet májusban meg kellett műteni, és amely miatt ki kell hagynia a playoffot, amelyben így a Spurs nem lehetett tényező. A San Antonio győzelme azért is értékelhető nagyra, az ötödik faultját a záró menet elején begyűjtő David Robinson és Duncan sokat voltak egyszerre a kispadon (előbbi csak 19, utóbbi 28 percet játszott), így a csereembereknek kellett teljesítenie: a 18 pontos (kezdő játékos) Derek Anderson mellett Antonio Daniels (13), illetve Malik Rose (11, 11) vezették a Spurst. A hazai mérlegét ezzel 9-3-ra, összesített mutatóját 16-5-re rontó Utah vereségével a Sacramento Kings (14-4) vette át a tabella vezetését.

Fotó: Reuters

Hill visszatérte nem tett jót a Magicnek:
most mindenki őrá várt

A Houston Rockets gyengén dobott, mégis nyert 82-75-re a Vancouver Grizzlies otthonában, ahol a nézők egyfolytában fújolták Steve Francist, aki az 1999-es drafton a Grizzlieshez került, majd gyorsan elszerződött onnan. Most 15 pontot dobott, Cuttino Mobley pedig 16-ot, és a Rockets 41%-os mezőnystatisztikája ellenére nyert, mert a Shareef Abdur-Rahim 26 pontjától támogatott Vancouver csupán 38%-ot tudott. A Grizzlies ötöt bedobtak az első hét kísérletükből, de az azt követő 18-ból csak hármat, majd ugyanennyit a harmadik negyedbeli 15-ből.

A Clifford Robinson 24 pontjával dúsított Phoenix Suns 86-80-ra nyert Chicagóban a Bulls ellen, amelyet Ron Mercer 26 ponttal segített. Elton Brand további 23-at, valamint 11 lepattanót szerzett a Bullsnak, amely sorozatban hatodszor kapott ki otthonában, a hazai mérlegét 1-12-re rontva. A Jason Kidd 13 pontja, 12 asszisztja és hat pattanója által támogatott Suns ugyanakkor 3-1-gyel fejezte be a turnéját. Érdekesség, hogy míg a Nyugati konferencia egyik legggyengébb csapatára, a Clippersre csupán kilencezren voltak kíváncsiak a Staples Centerben, a liga legrosszabbja címet évek óta birtokló Bulls megint húszezres ház előtt játszott.

Š Copyright Reuters Limited. Š Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.