Vágólapra másolva!
Rövid idő után győzelemmel tért vissza a Dallas élére Don Nelson mester, ám maradása most is csak ideiglenes, január eleji műtétje miatt. New Yorkban 58 pontot tudtak dobni a hazaiak a Utahnak, ami rekordkevés. Joe Smith először játszott a Minnesotával, mióta egy titkos szerződés miatt el kellett hagynia a csapatot, ám új klubjával, a Detroit Pistonsszal nem tudott győzni.

Fotó: Reuters

Antonio Davis itt még örül, a
Raptors veresége után viszont
már nem

Indianapolisi otthonában nyomta le a Cleveland Cavaliers a divizió bajnokát, a Pacerst 103-95-re. A Cavs most ért a legjobb szériájába idén, már ötödször nyer, és először hagyta el győztesen a pályát a Pacers elleni utóbbi nyolc találkozásból. A Cleveland 12-3-as vágtával fejezte be a meccset, Zydrunas Ilgauskas 24 pontot dobott (ebből 8-at a kritikus hajrában), és leszedett 9 lepattanót.

Fotó: Reuters

Riderék nem pótolhatják Shaq-t

Bostonban Chris Webber kiemelkedett a mezőnyből (30 pont, 13 lepattanó), mellette Doug Christie (19) okolható a Sacramento 104-81-es győzelméért, amivel a Királyok visszaelőzték a Phoenix-et. A Kings utóbbi 20 meccséből 19-szer kikapott Bostonban.

Kevin Garnett tripla-duplájával (26, 13, 10) csente el a győzelmet Auburn Hills-ből a Minnesota Timberwolves, hatodszor verve egymás után a Detroit Pistons-t. Joe Smith először meccselhetett a Timberwolvesszel, mióta novemberben egy illegális szerződés miatt - melyet a David Stern vezette liga érvénytelennek nyilvánított - a Pistonsba "igazolt". A Wolves 3,5 millió dolláros pénzbüntetést kapott és búcsút inthetett az első körös draftjogának 2001-től 2005-ig. Smith szabadügynökké vált, aláírhatott volna ugyan a Minnesotához 611 ezer dollárért, de inkább a Pistons 2,25 milliós ajánlatát választotta.

New Yorkban totális csődöt mondott a Knicks. John Starks szezonbeli legjobbját nyújtotta volt csapata ellen, ami nem biztos, hogy elég lett volna a sikerhez, de a Madison Square Garden közönsége minden idők leggyengébben támadó hazai alakulatát figyelhette. A Utah Jazz 89-58-as diadala úgy még érdekesebb, ha figyelembe vesszük, hogy (a harmadik periódus kivételével) a Knicks három negyed alatt összvissz 35 pontot szórt. 1992 februárjában a Detroitnak 61 pontot dobott a New York, most még annyit se, 65/25-ös hatásfokkal, 26 labdaeladással. Igaz, a Knicks nélkülözte egy alapemberét, Larry Johnsont...

Fotó: Reuters

Shaq professzor

Seattle-ben javított kicsit a Miami elleni örökmérlegen a SuperSonics. Gary Payton 25 pontot vágott, amit 13 assziszttal is megtámogatott, Patrick Ewing dupla-duplát ért el (16, 10) ezzel már 13-0-ra ég a Heat összetettben.

A Dávid Kornél nélküli Toronto kikapott Milwaukee-ben, Glenn Robinson 31 ponttal végzett a hazaiaknál, a Bucks pedig örülhet, mert idén először 50% fölé ment.

Portlandban Grant Hill pihentette sérült bal könyökét, csapata, az Orlando Magic így simán kikapott a Trail Blazers-től. A vesztes csapat 96 pontjából 39-cet Tracy McGrady szerzett.

A pályán kívül szerepelt kicsit Michael Jordan. Az egykori zseni kijelentette, ha ő és Scottie Pippen a Bikáknál maradt volna, még most is a Bulls lenne a bajnok. A mostanság a Washington Wizards elnökségi tagjaként funkcionáló AirJordan elmondta: - Ha együtt marad a nagy csapat, akkor akár még két bajnoki elsőséget is begyűjthettünk volna. - Jelenlegi együtteséről így vélekedett minden idők legjobbja: - Soha nem éreztem még magam ennyire elkeseredettnek. A fiúk szereplése szégyennel tölt el minden Washington-szurkolót, én pedig a lelátón ülve tehetetlennek érzem magam.

Jordan napját az ronthatta el, hogy mindkét csapata kikapott otthon. Washingtonban a Charlotte Hornets 103-89-ra verte a Wizardokat, Chicagóban a majdnem tripla-dupláig (17, 8, 13) jutó, másodéves Jason Terry vezette Atlanta Hawks nyert 85-74-re.

Š Copyright Reuters Limited. Š Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.