Vágólapra másolva!
Dirk Nowitzki lendületben van, hétfőn Bostonban ismét ő volt a Dallas Mavericks legjobbja. A német csatár 31 pontjával a vendégek 106-98-ra győzték le a Celtics gárdáját a 49. játéknap egyetlen mérkőzésén.

Fotó: Reuters

Nowitzki az ukrán Potapenkótól
szorongatva kergeti a labdát

Dirk Nowitzki vasárnap Detroitban gyomorrontással küszködve is 25-öt szórt, most pedig folytatta a remek sorozatát - amit még pénteken kezdett 36 pontos karriercsúccsal Philadelphiában -, 19-nél járt a félidőben, és végül 5/7-es triplamutatóval fejezte be a meccset. "Nem akarom Dirket nyomasztani ezzel, de mindenki az új Michael Jordan eljöveteléről beszél... Szerintem azonban Dirk Larry Birdre emlékeztet inkább" - mondta Nowitzki csatártársa, Michael Finley. "Ahogyan a palánkra dobja a labdát, ahogy szárnyal faltól falig, ahogy a középtávoli tempót elengedi... Úgy tűnik, mindenben hasonlítanak." Abban is, hogy nyerni tudnak Bostonban. Nowitzkival ugyanis a Mavericks egymás után másodszor vette be a FleetCentert, pedig őelőtte 18 próbálkozásból ez csak egyszer sikerült a dallasi franchise 1980-as alapítása óta. A csarnok 11327-es nézőszáma (amely csak az eladott jegyeket jelöli, mert sok ezren nem jöttek el végül a meccsre) a Celtics negatív rekordja 1979 óta. Nem meglepetés: a bostoniak a legutóbbi tíz meccsükből nyolcat elbuktak.

Steve Nash 20 pontot és 14 asszisztot tett a Mavericks győzelmébe, amely a harmadik volt sorozatban a vezetőedző Don Nelson visszatérése óta - a mestert prosztatarákja miatt kezelték pár napig Salt Lake Cityben, és nélküle a csapat 1-2-vel kezdte keleti turnéját. Végül 4-2-vel sikerült befejezni azt, és most hat meccset otthon játszanak. "Don Nelsonért nagyon szeretünk játszani" - mondta Nowitzki. "Nagyszerű edző, és nagyon össze tudja rakni a csapatot, a két vereség után vele észhez tértünk, és végül szépen végződött a túra." Nelsonnak még két győzelem kell, hogy az NBA harmadik legeredményesebb edzője legyen: jelenleg Bill Fitch 944-gyel áll a dobogós helyen.

A 49. játéknap statisztikái

Celtics - Mavericks 98-106 (15-32, 35-27, 29-25, 19-22)
Boston, 11 327 néző
A legjobbak (pont, lepattanó, gólpassz): Pierce 30, A. Walker 17, A. Walker 6, illetve Nowitzki 31, Bradley 6, Nash 14

Š Copyright Reuters Limited. Š Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.



Ajánló:

A német játékos aktája az NBA.com-on