Vágólapra másolva!
Dávid Kornél egy percet játszott a Torontóban, szerzett egy lepattanót, a Raptors pedig hazai pályán nyert a Utah Jazz ellen az NBA 50. játéknapján. Idegenben győzött a Los Angeles Lakers, a San Antonio Spurs, az Indiana Pacers és a Detroit Pistons is.

Fotó: Reuters

Jackson próbálkozik Malone és
Stockton mellett

Torontóban Vince Carter már kilencedik alkalommal ment 30 fölé, pontosan 33-at szórt a Utahnak, melyben Karl Malone 12-nél megállt, ezzel a Raptors viszonylag biztosan győzött. A második félidőt 19-5-ös vágtával nyitotta a Toronto, így nőtt 19 pontra Carterék előnye, de a Jazz egyszer még talpra tudott állni. Charles Oakley 8 pontja és 15 lepattanója mellett kegyetlenül őrizte Malone-t, míg Antonio Davis további 14 ponttal és 13 begyűjtött lecsorgóval támogatta a hátrányba soha nem kerülő Raptorokat. A Jazz legjobbja az egyéni szezoncsúcsot (24) produkáló Donyell Marshall volt. A vendégek trénere, Jerry Sloan a játékosokban látta a vereség okát: "Nem sok emberem állt készen a játékra ma este. Keresnék valakit, aki játszani akar." A hazaiaknál Dávid Kornél akart játszani, de Wilkens edző csak egy percet adott neki.

Fotó: Reuters

Bryant lefutja a mezőnyt

Oaklandben a hazaiak újonc centere, Marc Jackson 31 pontos szezoncsúccsal rukkolt elő, pluszban leszedett 10 lepattanót és 5-ször blokkolt, gyönyörű, 120-99-es diadalra vezetve a Golden State Warriorst a Minnesota Timberwolves ellen. Az ötmeccses vesztes sorozat megszakítása során Mookie Blaylock kis híján tripla-duplát ért el (18, 9, 10), Antawn Jamison pedig a meccs feléig dobott egy húszast. A Minnesotában Kevin Garnett 29 pontot és 16 lepattanót szerzett.

Jason Kidd nélkül lépett pályára otthon a Phoenix, ki is használta ezt a Detroit Pistons: Jerry Stackhouse (35) vezetésével szorosan ugyan, de nyert. A döntő fontosságú harmadik szakaszban Stackhouse 12-t szórt, a Detroit meg 29-15-re lesprintelte a Phoenixet. Egy rohammal a Suns is próbálkozott a hajrában, a Pistonst akkor is Stackhouse mentette meg egy hármassal. A hazaiaknál a Kiddet helyettesítő Elliot Perry 18-cal végzett, legmesszebb Cliff Robinson (21) jutott.

Sacramentóban Chris Webber volt klubja ellen parádézott (19, 11), a Királyok elég simán verték a Washingtont, 106-72-re. A Kings soraiban Lawrence Funderburke 16 (szezoncsúcs), Vlade Divac és Doug Christie pedig 15 pontot dobott. A második negyedet 28-11-re hozta a Sacramento, és idén a 11. hazai győzelmét könyvelhette el 12 meccsből. Hasonló a másik oldal mérlege, csak negatívban: a Washington utóbbi 11 fellépéséből 10-et bukott.

Atlantában Lorenzen Wright (20, 12) volt a Hawks legjobbja, a New York egy tízessel kapott ki, 87-77-re. Az utolsó negyedben Jason Terry 8-at vállalt (összesen 17-et), amivel tartotta az eredményt az Atlanta. Glen Rice kiemelkedett a Knicksből 23 pontjával.

Reggie Miller is az utolsó periódusban táltosodott meg, ekkor 15 pontot szerzett, ezzel az Indiana Pacers 90-85-re legyőzte idegenben a Chicago Bullst. Travis Best 19 ponttal, 10 assziszttal segítette a Pacerst, akik túltették magukat egy korai 11 pontos deficiten. Elton Brand 17 pontig jutott a Chicagóban.

Š Copyright Reuters Limited. Š Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.