Vágólapra másolva!
Rossz napjai után összekapta magát a New York Knicks, 20 ponttal nyert Philadelphiában a Sixers ellen. Megint idegenben nyert a Los Angeles Lakers, a New York-i ütközet mellett 20 pontos különbség volt Denverben a Portland kárára, és Seattle-ben a Washinton rovására.

Fotó: Reuters

Iversont Thomson blokkolja

A tavalyinál némiképp döcögősebben kezdte az évet a Los Angeles Lakers, év végére viszont megint elkapta a fonalat. Kobe Bryant a tegnapi houstoni 45 után most Dallasban dobott 35 pontot, nyert is az LA, igaz jókora előnyt adott le az utolsó negyedben. Bryant a mezőnyből 12/20-szal termelt, büntetőből 10/10-es volt, vezeti is a góllövőlistát 29,9-es átlaggal. Shaquille O'Neal 28 ponttal és 9 assziszttal zárt. A hazaiaknál remekelt Dirk Nowitzki és Michael Finley: előbbi 29, utóbbi 22 pontot ért el, de ez is kevésnek bizonyult a Dallas számára az utóbbi 21 meccsből 20-szor legyőzhetetlen Lakers ellen.

Fotó: Reuters

Thorpe (fent) és Brandon tornabemutatója
Minneapolisban

Eddie Jones volt a kulcsember Miamiban: 31 pontja és 8 lepattanója nagyban hozzájárult a Cleveland 103-95-ös leveréséhez. A szerdai tragikus, 56-65-ös Charlotte elleni vereségkor Jones pusztán 3/16-os "hatékonysággal" dobott, most viszont 8/17-re ment fel, bedobta mind a 12 büntetőjét és 3 tripla-kísérletét. A szerdán szintén gyengélkedő Tim Hardaway most túlságosan is heves volt, reklamálásért kiállították, de 26 pontot így is dobott.

Megint nem játszott a Raptorsban Dávid Kornél, az Atlanta Hawksban viszont Roshown McLeod és Jason Terry igen, az ő vezérletükkel, egykori edzőjük ellen nyertek a Sólymok 78-72-re. McLeod és Terry az utolsó 9:22 percben vezényelt egy 18-8-as rohamot, ami eldöntötte az ütközetet. McLeod 11, Terry 7 pontot dobott a vágtában, összesen mindketten 19-et. Lenny Wilkens először vezette csapatát a Hawks ellen.

Denverben Antonio McDyess és Nick Van Exel 29 pontot szórt, a Nuggets így negyedszer győzött egymás után, 116-96-ra a Portland Trail Blazers felett. Indianapolisban Karl Malone vágott ugyanannyit, mint Denverben Van Exelék, John Stockton szezoncsúcs, 16 asszisztot adott, ezzel a Utah Jazz a Pacers hatodik idei hazai vereségét okozta. Tim Duncan (18, 13, 4) sziporkázott San Antonióban, de David Robinson sem volt rossz (15, 10) ezzel a hazaiak negyedszer nyertek zsinórban, 105-87-re a Golden State Warriors ellen. Vancouverben Chris Webber (33, 12) jeleskedett, csapata a Sacramento Kings 8-0-s vágtával fejezte be a meccset, ami matematikailag szükségszerűnek mutatkozott a Grizzlies 95-93-as legyőzéséhez. A szezon legjobb nyerőszériájába (+ 5) jutott a Seattle, miután a 34 pontos Gary Payton vezetésével 107-87-re legázolta Washingtont.

Š Copyright Reuters Limited. Š Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.