Társoldalunk:

A Knicks legjobbja a Sixers legrosszabbja

Rossz napjai után összekapta magát a New York Knicks, 20 ponttal nyert Philadelphiában a Sixers ellen. Megint idegenben nyert a Los Angeles Lakers, a New York-i ütközet mellett 20 pontos különbség volt Denverben a Portland kárára, és Seattle-ben a Washinton rovására.

Fotó: Reuters

Iversont Thomson blokkolja
A szezon legjobb New York Knicks meccse egyúttal a Philadelphia 76ers legrosszabbját jelentette. Philadelphiában nyert a Knicks 20 ponttal, 91-71-re, Allen Houston 27 pontot dobott, Latrell Sprewell pazar utolsó negyedbeli rohamot vezényelt a vendégeknél. Az elmúlt napokban többször nagyot bakizó New York játékosai egymással értekeztek meccs előtt, és ez nagyon úgy tűnik, hogy hatott az utolsó öt fellépéséből négyszer bukó gárdára; a zárónegyedben 30-11-re gázolt a Knicks. "Nagyon együtt voltunk és mindenki erősen koncentrált. Mindannyian meggyőződtünk róla, hogy senki sem mutogat a másikra" - értékelte a "csapatkonferenciát" Sprewell. Houston és Sprewell 20 pontot variált össze egy 23-3-as roham során, Sprewell 20, 6, 9-cel zárt. "Úgy akartunk karácsonyi szünetre vonulni, hogy legyőzzük kelet legerősebb csapatát" - mondta Sprewell. Houston sokkal előrébb gondolkodott: "Biztos vagyok benne, hogy ez fordulópont lesz az idényben." A Sixers az NBA legjobbjaként (18-7) várta a meccset, de immár az utolsó négy találkozóját elbukta, Larry Brown edző hét eleji kétnapos hiányzása óta nem nyert. Iverson az utolsó periódusban kivált a játékból, megrándult a jobb válla, két, vagy négy hétig ő is kimarad. (A 76-osok nélkülözik Eric Snow-t is, aki február végéig nem játszhat lábtörése miatt.) Marcus Camby helyén Kurt Thomas kezdett centerben a New Yorkban.

A tavalyinál némiképp döcögősebben kezdte az évet a Los Angeles Lakers, év végére viszont megint elkapta a fonalat. Kobe Bryant a tegnapi houstoni 45 után most Dallasban dobott 35 pontot, nyert is az LA, igaz jókora előnyt adott le az utolsó negyedben. Bryant a mezőnyből 12/20-szal termelt, büntetőből 10/10-es volt, vezeti is a góllövőlistát 29,9-es átlaggal. Shaquille O'Neal 28 ponttal és 9 assziszttal zárt. A hazaiaknál remekelt Dirk Nowitzki és Michael Finley: előbbi 29, utóbbi 22 pontot ért el, de ez is kevésnek bizonyult a Dallas számára az utóbbi 21 meccsből 20-szor legyőzhetetlen Lakers ellen.

Fotó: Reuters

Thorpe (fent) és Brandon tornabemutatója
Minneapolisban
Minnesotában kapott ki a Timberwolves, miután Jamal Mashburn pocsék dobószázalékkal rukkolt elő, a Charlotte Hornets pedig kihasználta ezt, pedig a Wolves negyedszer nyerhetett volna egymás után. Fél negyeddel a vége előtt Mashburn még 2/11-es statisztikával szerénykedett, a Charlotte immár a Philadelphia trónját ostromolja a keleti főcsoportban.

Eddie Jones volt a kulcsember Miamiban: 31 pontja és 8 lepattanója nagyban hozzájárult a Cleveland 103-95-ös leveréséhez. A szerdai tragikus, 56-65-ös Charlotte elleni vereségkor Jones pusztán 3/16-os "hatékonysággal" dobott, most viszont 8/17-re ment fel, bedobta mind a 12 büntetőjét és 3 tripla-kísérletét. A szerdán szintén gyengélkedő Tim Hardaway most túlságosan is heves volt, reklamálásért kiállították, de 26 pontot így is dobott.

Megint nem játszott a Raptorsban Dávid Kornél, az Atlanta Hawksban viszont Roshown McLeod és Jason Terry igen, az ő vezérletükkel, egykori edzőjük ellen nyertek a Sólymok 78-72-re. McLeod és Terry az utolsó 9:22 percben vezényelt egy 18-8-as rohamot, ami eldöntötte az ütközetet. McLeod 11, Terry 7 pontot dobott a vágtában, összesen mindketten 19-et. Lenny Wilkens először vezette csapatát a Hawks ellen.

Denverben Antonio McDyess és Nick Van Exel 29 pontot szórt, a Nuggets így negyedszer győzött egymás után, 116-96-ra a Portland Trail Blazers felett. Indianapolisban Karl Malone vágott ugyanannyit, mint Denverben Van Exelék, John Stockton szezoncsúcs, 16 asszisztot adott, ezzel a Utah Jazz a Pacers hatodik idei hazai vereségét okozta. Tim Duncan (18, 13, 4) sziporkázott San Antonióban, de David Robinson sem volt rossz (15, 10) ezzel a hazaiak negyedszer nyertek zsinórban, 105-87-re a Golden State Warriors ellen. Vancouverben Chris Webber (33, 12) jeleskedett, csapata a Sacramento Kings 8-0-s vágtával fejezte be a meccset, ami matematikailag szükségszerűnek mutatkozott a Grizzlies 95-93-as legyőzéséhez. A szezon legjobb nyerőszériájába (+ 5) jutott a Seattle, miután a 34 pontos Gary Payton vezetésével 107-87-re legázolta Washingtont.

© Copyright Reuters Limited. © Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.