Vágólapra másolva!
A Sacramento Kings áll a karácsonyi tabella élén, miután a Seattle SuperSonics legyőzésével 19-7-esre javította mérlegét. Phoenixben jubileummal, 35. tripla-duplájával ünnepelte Jason Kidd a Denver legyőzését, a Charlotte - San Antonio meccs egyben Wesley-Duncan párharc is volt, melyet a kevesebbet hibázó fél (Wesley és a Charlotte) nyert meg, pedig ők is rontottak eleget.

Fotó: Reuters

Duncan ereje megtört a végére

A Sacramento tölti az ünnepeket a tabella élén, miután a 23 pontos, 11 lepattanós Chris Webber vezetésével 97-92-re verték a Seattle-t, megszakítva azok ötmeccses nyerő sorozatát. A Királyok a finisben törtek trónra, 1:53-mal a zárás előtt Jon Barry két büntetője egy 12-1-es roham végét jelentette, ekkor 92-86-ra ment a Kings. Otthon 12-1, összesen 19-7 a sacramentói mérleg. A Seattle-ben Gary Payton és Vin Baker egyaránt 20-at szórt.

Phoenixben Jason Kidd negyedik trpila-dupláját érte el a szezonban, pályafutása során meg már a 35.-et, így esett, hogy a Suns 102-93-ra páholta el a Denver Nuggetst. Kidd 14 pont, 10 lepattanó, 13 asszisztos mérleget produkált. Tony Delk 26 ponttal segített a Suns hárommeccses zuhanását (no meg a Nuggets négymeccses remeklését) megállítani. A Denverben George McCloud 21, Antonio McDyess 19, 11-gyel végzett.

Simán nyert az Orlando a Cleveland ellen: a 112-92-es diadal kiemelkedő alakja John Amaechi (26) volt. Amaechi 16 ponttal kezdte a nyitónegyedet, ahol 33-19-re megugrott a Magic, 10-et vállalt csapata első 16 pontjából és 11/14-gyel termelt.

Houstonban verte a Rocketst a Golden State Warriors, az újonc center Marc Jackson 13 ponttal és ugyanennyi begyűjtött lecsorgóval rukkolt elő. A hazaiaknál hiányzott Steve Francis erőcsatár, ezért (is) már negyedszer vereséggel hagyták el a pályát.

Los Angelesben kesze-kusza összecsapáson birkózták le a hazaiak a Vancouver Grizzliest, Sean Hooks 1,7 mp-cel a dudaszó előtt szerzett kosarat, ezzel lett 92-90. A negyedek szerinti mérleg jól mutatja, mennyire instabil játék zajlott: + 16, -5, - 15, + 6 hazai szemszögből.

Minneapolisban John Stockton 21 pontjából 8-et az utolsó periódusban dobott, Karl Malone ugyanabban az időben ugyanannyit, a Utah Jazz ezért képes volt rohammal befejezni (és megnyerni) a Timberwolves elleni fellépését.

Milwaukee-ben még jobb volt Glenn Robinson: ő 20-at szórt a fináléban a Bucks előadott egy kései 11-0-s vágtát, 104-99-re verve a Boston Celticst.

Atlantában Jason Terry volt a kulcsfigurája az Indiana Pacers 91-87-es legyőzésének. A Hawks harmadszor nyert zsinórban, Lorenzen Wright 22, Terry 19 pontig jutott.

Portlandban az utolsó negyedben közel 9 percig nem dobott kosarat a Washington Wizards, nem is okozott gondot a győzelem a Trail Blazersnek. Rasheed Wallace 25, 13-mat produkált.

Detroitban Jerry Stackhouse 25 pontot tett hozzá a Chicago Bulls 106-93-as legyőzéséhez. Az utolsó 5 pontot a Pistons szerezte, de aligha ezért szerénykedik 3/27-es mérleggel a Bulls.

Š Copyright Reuters Limited. Š Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.