Társoldalunk:

Grant Hill számára vége a szezonnak

Kiújult bokasérülése miatt nem játszhat az idény hátralévő részében Grant Hill, az Orlando Magic csatára. Az ötszörös All-Star válogatott, olimpiai bajnok Hillre féléves kényszerpihenő vár, orvosai szerint legalább ennyi idő szükséges ahhoz, hogy tökéletesen felgyógyuljon.

Fotó: Reuters

Hill szezonja véget ért, mielőtt
igazán elkezdődött volna
Szertefoszlóban az Orlando bajnoki címről dédelgetett álmai: a 28 éves Grant Hill sérült bokája miatt nem játszhat az idény hátralévő részében - jelentette be szerdán John Gabriel általános menedzser. A Detroit együttesétől 94 millió dollárért hét évre szerződtetett támadót idén áprilisban már műtötték bal bokájával, amit akkor néhány szegeccsel és egy lemezzel próbáltak helyrehozni. Hillnek azonban nem múltak a fájdalmai, a legújabb vizsgálatok pedig csupán 20-30%-os gyógyulást mutattak. Joe Billings csapatorvos reméli, hogy már a jövő héten elvégezhetik az operációt, amelyben a csavarok kicserélése mellett csontátültetésre is sor kerül. "Ha jelez a tested, nincs mese, hallgatnod kell rá" - így a bölcs Hill.

"Természetesen csalódottak vagyunk, de nélküle is ugyanazok a céljaink. Kívánjuk neki, hogy mihamarább épüljön fel és segítse a gárdát" - kommentálta a történteket Doc Rivers, a Magic edzője.

Az ötszörös All-Star válogatott, olimpiai bajnok Hill mindössze négy mérkőzésen, 33 percen át szerepelt az Atlanti csoportban 12-16-os mutatóval a harmadik helyen álló Orlando színeiben, ezalatt átlagban 13,8 pontot dobott, adott 6,3 gólpasszt, leszedett 6,3 lepattanót, és "lopott" 1,25 labdát.

(NBA.com)