Társoldalunk:

Iversonnal lepte meg a 76ers a Warriorst

Allen Iverson a vállsérülése után mindössze egy meccset kihagyva váratlanul visszatért, és 29 ponttal segítette a Philadelphia 76erst 118-110-es győzelemre a Golden State Warriors otthonában. Az 57. játéknapon a New York Washingtonban, a Seattle Houstonban nyert, a Miami viszont hazai pályán verte az Indianát.

Fotó: Reuters

Iverson még fáradtnak sem látszott
igazán, nemhogy sérültnek
"Én csak egy meccset akartam kihagyni" - mondta Iverson, aki annyira szokásos önmagát hozta, hogy teljesen valószerűtlennek tűnt a sérülése: 41 játékperc alatt 13/27-es mezőny-, 2/4-es tripla-, valamint 1/1-es büntetőstatisztikát hozott össze 3-3 lepattanó, assziszt és labdaeladás, továbbá két labdaszerzés és egy fault mellett. "A főnökeim szerint még egyet pihenhettem volna, de én úgy éreztem, annál komolyabb bajt, ami van, már nem okozhatok magamnak." A jobbára hazai vezetés mellett lefolyó, kiegyenlített meccsen a negyedik negyedben szerzett nagyobb előnyt a Sixers. A Golden State irányítója, Mookie Blaylock triplájával 101-97 lett négy perccel a vége előtt, de ezután Iverson dobott hármast, majd Aaron McKie szerzett négy pontot egymás után, és a meccs végén már állandó volt a Philadelphia tízpontos előnye. A 8-20-as győzelem-vereség mérleggel nyugati utolsó oaklandieknél ismét nagyot alakított a góllövőlistán tizedik Antawn Jamison, aki 36 pontot és 11 lepattanót szerzett.

Houstonban Gary Payton 26 pontot és 10 asszisztot számlálva vitte sikerre a Seattle SuperSonicst, amely 107-92-re verte a Rockets együttesét, amelynek ez volt sorban a hatodik kudarca (13-15). A meccs nyolc perccel a vége előtt dőlt el, amikor 85-84-es vendégvezetés után 9-0-s Sonics-roham kezdődött, amelyben Vin Baker négy, majd Brent Barry öt pontot szerzett. A mély gödörben lévő Houston vezére Maurice Taylor volt, aki 20 pontot és 11 lepattanót gyűjtött.

Fotó: Reuters

Eddie Jones (balra) unottan nézi, amint
Reggie Millert reklamálás miatt kiállítják
Miamiban ismét Eddie Jones bizonyított: az ő 22 pontjával megszerzett siker idén először két meccsel 50% fölé segítette a Heat gárdáját, amely 91-79-re verte az Indiana Pacerst. Brian Grant 15 ponttal, Anthony Mason pedig 12 lepattanóval járult hozzá a sikerhez, a vendégek pedig akkor adhatták fel igazán a reményt, amikor Derrick McKeyt és Reggie Millert a meccs vége felé kiállították. A vendégek csak 43,3%-kal céloztak mezőnyből (és csupán 15,4%-kal a triplavonalon túlról), a legjobb dobójuk Jalen Rose volt 13 ponttal, hárman 12 pontot értek el. A Miami ugyanakkor csak nyolc játékost küldött a parkettre, de abból öten dobtak tíz felett, igaz nekik még gyengébb volt a mezőnybeli dobószázalékuk (42,5).

Washingtonban Latrell Sprewell 25 pontja volt a legtöbb a New York Knicks csapatában, amely 89-82-re nyert a Washington Wizards ellen. A legnagyobb különbség két perccel a vége előtt alakult ki, amikor Allan Houston (23 pont, hét assziszt) játszotta üresbe a labdát, és Sprewell zsákolhatott (87-75). A hátralévő idő már a Washingtoné volt, de hét pontnál jobban nem tudták megközelíteni vendégeiket.

© Copyright Reuters Limited. © Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.