Társoldalunk:

A Bulls nem bírt a tartalékos Knicksszel

Az Allan Houston és Marcus Camby nélkül játszó New York 95-68-ra verte a Chicagót, amely az előző napon elkapta a San Antoniót. Nagyobb meglepetés, hogy a Golden State legyőzte a Utah Jazzt, de ezen kívül csupa sima papírformasiker született az 59. játéknapon.

Fotó: Reuters

Elton Brand és Ron Artest próbálja
megállítani a New York-i Larry
Johnsont, de csak fault lesz belőle
A Knicks házi góllövőlistáját 19,0-s átlaggal vezető Houston vírusos gyomorfertőzés miatt volt kénytelen pihenni, így a másik pontgyáros, Latrell Sprewell vette át a szerepét: egyéni szezoncsúcsot érő 32 pontot dobott, abból pedig 24-et az első félidőben, amely során a New York húszpontos előnyt halmozott fel. A Chicago Bulls nem tudta megismételni az egy nappal azelőtti, a San Antonio elleni teljesítményét (105-104 a United Centerben), de még azt sem tudta kihasználni, hogy a lágyéksérülése miatt immáron negyedik meccsét kihagyó kezdő center Marcus Camby mellé Houston is feliratkozott a sérültlistára. A Knicks center nélkül kezdte a mérkőzést, amelyen egy percig sem okozott nekik gondot a Bulls lanyha ellenállása. Glen Rice 20, Kurt Thomas pedig 18 pontot szerzett a hazaiaknál, míg a Bulls legjobbja Ron Mercer volt 19-cel. A szombati, Minnesota Timberwolves elleni meccsen mind Camby, mind Houston visszatérése várható, érdekesség, hogy az utóbbi 258 meccsen játszott egymás után 1997. március 19. óta, amikor egy Philadelphia elleni találkozót hagyott ki, hasonló gyomorbántalmak miatt.

A Golden State Warriors 17-szer kapott ki egymás után a Utah Jazztől, de most egy 100-89-es hazai sikerrel javítottak a mérlegen. Larry Hughes 20 pontot, 11 asszisztot és nyolc lepattanót jegyzett, az újonc Marc Jackson pedig 20 ponttal és 14 lepattanóval villogott. Az oaklandiek legutóbb 1996. április 14-én nyertek a Utah ellen (93-82), és az volt a párharc mindeddig utolsó meccse, amelyen nem Karl Malone volt a legeredményesebb. A Hírességek Csarnokának leendő tagja most is gyengén muzsikált, csupán 12 pontot dobott, és a Jazz ezzel három mérkőzésesre nyújtotta vesztes szériáját. Jellemző, hogy ezen a három meccsen Malone átlaga nem egész 14 pont, pedig általában 22,4-et tud.

Fotó: Reuters

Eddie Jonest nem zavarta sem az
esélyesség terhe, sem a fölé
magasodó Calvin Booth
Eddie Jones egy héten belül harmadszor szerzett 31 pontot, most a Washington Wizards ellen vezetve 98-91-es győzelemre a Miami Heatet, amely Tim Hardaway révén is hozzájutott 25 ponthoz, először végezve úgy, hogy mindkét hátvédsztárja húsz pont fölé jutott. Anthony Mason 19 pontot és 11 lepattanót jegyzett, a Miami pedig idei legjobb százalékos mérlegét érte el (54,8). A legutóbbi 16 meccsükből 15-öt elvesztő és hatos buktaszériában lévő vendégeknél Juwan Howard 19, Richard Hamilton 17 pontig jutott, az eltiltott Rod Stricklandet helyettesítő Chris Whitney 16-ot dobott. A sztárcsatárt Michael Jordan, a Washington Wizards elnöke tiltotta el egy mérkőzéstől, mert elkésett az egyik edzésről, a másikon pedig nem jelent meg. "Az idény előtt megmondtam a fiúknak, hogy csak fegyelmezett, kemény munkával lehet jó eredményeket elérni" - jelentette ki a kosaras legenda, aki a Chicago Bulls csapatával hatszor lett bajnok az NBA-ben. "Kidolgoztunk egy házi fegyelmi szabályzatot, ami mindenkire nézve kötelező. Strickland megszegte az előírásainkat, ezért a Miami Heat ellen nem léphet pályára." "Nagyon sajnálom a történteket, mindent el fogok követni azért, hogy jóvátegyem a bűnömet" - reagált a nem éppen jó magaviseletéről híres Strickland, aki ebben az idényben mérkőzésenként átlagban 13 pontot szerzett. A Washington Wizards története során még soha sem kezdte ilyen gyengén a szezont: a fővárosiak 29 mérkőzésükből csak ötöt nyertek meg.

A Portland Trail Blazers lelépte a Vancouver Grizzliest (104-81), és a kispadon kezdő Arvydas Sabonis 20 pontot dobott, de rajta kívül még öt hazai játékos ment tíz fölé. A Blazers győzelmi szériáját négymeccsesre nyújtó vendégeknél Shareef Abdur-Rahim 29 pontot szerzett, és a Vancouver vereségsorozata szintúgy négymeccsnyi hosszúságú.

Lamond Murray 22 pontjával és 11 lepattanójával a Cleveland Cavaliers öt mérkőzésből álló rossz szériának vetett véget a Hawks elleni, 97-85-ös atlantai sikerrel, először nyerve azóta, hogy sztárcenterük, a litván Zydrunas Ilgauskas bal lába ismét megsérült. A hazaiaknál Jason Terry 28, Lorenzen Wright 20 pontot, Dikembe Mutombo pedig 20 lepattanót gyűjtött.

© Copyright Reuters Limited. © Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.