Társoldalunk:

Negyedmilliós büntetés reklamálásért

A Dallas Mavericks tulajdonosa, az internet-milliárdos Mark Cuban súlyos, 250 000 dolláros büntetést kapott "játékvezetők elleni kirohanásai" miatt, amelyeket a Detroit Pistons elleni 107-104-es vereség során követett el.

Fotó: Reuters

Cuban minden meccsen a pálya
széléről szurkol
A büntetés bejelentése után a Mavericks óvást jelentett be bírói műhiba miatt. Cuban szerint a szerdai meccs vége előtt 12 másodperccel a detroitiak a goaltendingnek nevezett szabálytalanságot követték el Steve Nash egyenlítőnek szánt triplája közben: egy detroiti játékos lehúzta a gyűrűt a labda eldobása után. A nagyszájú tulaj kikockázta a meccsről készült videofelvételt, és azon állítólag jól látható a szabálytalanság.

A meccs utáni nyilatkozatában Cuban egyébként gyakorlatilag felbuzdította a ligát, hogy büntesse meg őt. Ezt meg is tették, s mivel idén már háromszor kapott ilyen jellegű figyelmeztetést, ezúttal példátlanul súlyos lett a büntetés: az előző alkalmak során összesen 45 ezret kellett fizetnie. A JumboTron arénát egyébként, ahol a meccset játszották, a Broadcast.comot alapító Cuban tavaly 280 millió dollárért vette, NBA-rekordot állítva fel ezzel és bekerülve a legelismertebb tulajdonosok közé.

© Copyright Reuters Limited. © Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.