Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban, az NBA-ben a Toronto Raptors a legutóbbi mérkőzésén hazai pályán szenvedett vereséget. A torontóiak magyar légiósa, Dávid Kornél ezúttal sem lépett pályára. Az NBA-ben február 22-éig lehet módosítani a kereteket, és a Raptorsnak is addig kell eldöntenie, hogy kiket tart meg, és köztük lesz-e a több hete sérültlistán lévő Dávid Kornél.

- Mit tud: marad vagy kölcsönadják?
- Semmi jel nem mutat arra, hogy kölcsönadnának. Bár az is igaz, hogy a Chicago Bullsnál sem szóltak előre, és szinte az utolsó másodpercekben tudtam meg, hogy szabadlistára kerültem. Itt mindenki csak a legutolsó pillanatban tudja meg, hogy számítanak-e rá vagy sem.

- Ehhez képest hosszú ideje egy percet sem játszik.
- Így igaz, sérültlistán vagyok. Az edzőnk kilenc embert játszat, hárman aktívan készülnek, a többiek pedig a lelátóról szurkolnak. Vagyis a "sérültlista" a nézőtéren ül.

- Egyébként egészséges?
- Szerencsére igen, semmi bajom. Rendszeresen edzek, és az edzőnk úgy gondolja, hogy az aktív listások közül azokat játszatja, akiket meg akar mutatni a riválisoknak, tehát el akar cserélni. Legalábbis szerintem.

- És ha önt cserélik el?
- Nem lenne ellenemre. Egészen biztos, hogy másutt több játéklehetőséghez jutnék, de én elsősorban itt, a Raptorsban szeretnék bizonyítani.

- Hogy állnak a bajnokságban?
- Jelenleg 27 győzelmünk van és 24 vereségünk. Ahhoz, hogy bekerüljünk a rájátszásba, legalább 41 győzelem kell, de mivel még több mint 30 meccs hátravan, szinte biztos, hogy a Toronto ott lesz.

- Most már csak az a kérdés: Dáviddal vagy nélküle?
- Én úgy készülök, hogy az április 18-án véget érő alapszakasz után a Raptorsszal a lehető legtovább menjünk, amire reális esély mutatkozik. Ahogy kiestünk, felpakolom a családot, és rohanunk haza Magyarországra, vakációzni.

Burkovits Ferenc

(Magyar Hirlap)

Ajánló: