Vágólapra másolva!
Az első ütközet elvesztése után a soron következő három meccsét megnyerte a Philadelphia 76ers és a Sacramento Kings is (pedig a Királyok ellenfele közel húsz ponttal is vezetett már), magabiztosan búcsúztatva ezzel a Indiana Pacerst és a Phoenix Sunst. A Toronto Raptors 2-2-re hozta a New York elleni mérlegét, a döntő csata a Knicks otthonában lesz.

Fotó: Reuters

Négyen a Sixersből: Mutombo, Tyrone
Hill, Iverson, Snow

Nem csak a Sixers, hanem mindkét 0-1-ről 3-1-re fordító, és ezzel "kvázi-söprést" végrehajtó együttes megszenvedett a sikerért. A Sacramento Kings 19 pontos hátrányt dolgozott le, majd fordított 89-82-re a Phoenix Suns ellen. A Királyok húsz év után nyertek újra playoff-sorozatot, Peja Stojakovic rájátszásbeli legjobbjával, 37 ponttal tette emlékezetessé az estét. "Pillanatnyilag ő a legjobb dobó a ligában. Amikor formában van, senki sem állíthatja meg" - dicsérte honfitársát Vlade Divac, a sacramentóiak centere. Stojakovic a mezőnyből 10/18-cal célzott, büntetőből viszont tökéletes volt (14/14). Szükség is volt erre a kimagasló teljesítményre, mert Chris Webber az első 12 dobását elrontotta. "Valószínűleg ez volt az egyik legrosszabb meccsem, amit valaha játszottam, de most a legjobb hangulatban vagyok, amiben valaha voltam" - emelte ki az est ellentmondásosságát a 15 ponttal (7/27) végző Webber. A Sacramento utoljára 1981-ben, a szép emlékű Kansas City ellen jutott tovább, most viszont ezzel senki nem törődik, hiszen a főcsoport-elődöntőben a címvédő Los Angeles Lakers vár az együttesre.

Fotó: Reuters

Jerome Williams pontjaiért Thomas
pénteken vághat vissza

Š Copyright Reuters Limited. Š Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.



Ajánló: