Vágólapra másolva!
Egyelőre edzőt keres a Detroit Pistons, így aztán az NBA-klub magyar kosarasa, a szabadságát itthon töltő Dávid Kornél is bizonytalan még saját jövőjét illetően.

Szinte kizárólag az edzőkeresés köti le minden percét Joe Dumarsnak, a Detroit Pistons elnökének, miután az NBA-ben játszó csapat edzőjét, George Irvine-t áprilisban menesztette. A csapat 32 győzelemmel és 50 vereséggel zárta az alapszakaszt, így nem végzett rájátszásra jogosító helyen.

Dávid Kornél, a Pistons lejárt szerződésű magyar légiósa itthon tölti szabadságát, s egyelőre nem tudja, hol folytatja az ősz folyamán. Mint mondta, sajnálja a kidobott edzőt, mert jó viszonyban volt vele, s amikor ő hazautazott Magyarországra, akkor úgy volt, hogy a Michigannel korábban bajnoki címet nyert szakember, Tom Izzo kerül Irvine helyére.

"Bár szinte mindegy, ki lesz az edző" - mondta Dávid -, "nem az én dolgom, de kíváncsian várom a döntést. Rajtam kívül még vagy hat játékosnak lejárt a szerződése, s az új embernek lassan döntenie kell a keretről."

Az MTI egyébként úgy tudja, hogy a detroiti elnök Izzón kívül még négy jelölttel, főleg egykori, illetve jelenlegi másodedzőkkel - Rick Mahorn (Atlanta Hawks), Rick Carlisle (Indiana Pacers) és Dwane Casey (Seattle SuperSonics) - tárgyal, illetve a Pistons volt centerét, Bill Laimbeert is alkalmasnak tartja a posztra. Dávid, mint lapunknak elmondta, valamennyiüket ismeri, ám az nem foglalkoztatja, hogy melyikük ül majd a padon.

"Egyelőre jól érzem magam családi körben" - mondta a kosaras -, "mindennap edzek, lejárok Fehérvárra, nem lehet leállni, mert akkor menthetetlenül kiesik a ritmusból az ember, s utána nehezen találja meg önmagát. Különben nézem a magyar döntőt, mint ahogyan végig figyelemmel kísértem a bajnokságot, s mondhatom, számomra izgalmasan alakult. Emellett most az foglalkoztat, hogy végre befejezzék házam építését Székesfehérvárott. Már a belső munkálatok folynak, szép lesz, ha elkészül."

Ami pedig pályafutása folytatását illeti, arról azt mondta, hogy augusztus végére minden kiderül. Szeretne az NBA-ben maradni, de most nem sokat tehet ennek érdekében. Ha a Pistons nem kínál neki szerződést, csak augusztus 1-je után tárgyalhat más csapatokkal.

Kiss László

(Magyar Hirlap)

Ajánló:

Az egyetlen magyar NBA-játékos aktája