Vágólapra másolva!
Allen Iverson, a Philadelphia 76ers klasszisa került a legtöbb szavazattal az idény legjobbjait felvonultató NBA-csapatba. A nemrég a szezon legértékesebb játékosának (MVP) választott sztárt 124 újságíróból 120 javasolta a kezdő ötösbe. A Szupertörpe mellett Shaquille O'Neal (Lakers), Tim Duncan (Spurs), Chris Webber (Kings) és Jason Kidd (Suns) tagja a "legek" gárdájának.

Allen Iverson, Tim Duncan, Shaquille O'Neal, Chris Webber, Jason Kidd - így néz ki a legjobb ötös, sorrendben, a szavazatok száma alapján. A ligalegjobb pontgyáros és labdaszerző, MVP-Iversont egymás után másodszor választották be az észak-amerikai sajtósok, 124-ből 120-an, 612 pontért (az első helyért öt, a másodikért három, a harmadikért egy járt).

Duncan (608) és O'Neal (581) egyaránt 115 voksot kapott, az ebben a megtiszteltetésben először részesülő Webber nevét (596) 109-en, a zsinórban harmadszor beválasztott Kiddét (423) 54-en vésték föl a cédulákra.

Az 1983 után újra nagydöntőre készülő, a címvédő Lakers elleni derbitől egyetlen győzelemre lévő Sixers az első olyan csapat, amely négy nagy díjat is besöpört (Iverson lett ugye a legértékesebb, Dikembe Mutombo a legjobb védekező, Aaron McKie a legjobb hatodik, Larry Brown meg az év edzője Larry Brown), Iverson - azaz teljesítményének újabb elismerése - hab a már eddig is jó habos tortán.

Az "ezüstösök":
Dikembe Mutombo (Sixers), Kevin Garnett (Timberwolves), Vince Carter (Toronto Raptors), Kobe Bryant (Los Angeles Lakers) és Tracy McGrady (Orlando Magic).

A "bronzosok": Karl Malone (Utah Jazz), Dirk Nowitzki (Dallas Mavericks), David Robinson (San Antonio Spurs), Gary Payton (Seattle SuperSonics), Ray Allen (Milwaukee Bucks).

[origo]

Ajánló: