Társoldalunk:

Hewitt hazatért, gyászol az NHL

Az Egyesült Államok légterének lezárása előtti utolsó ausztrál géppel tért haza Lleyton Hewitt, a vasárnap befejeződött amerikai nyílt teniszbajnokság győztese, míg a Los Angeles Kings csapata közölte: két játékosmegfigyelője tartózkodott a WTC-be becsapódó Boston-Los Angeles járaton.

"A borzalmas terrorakciók természetesen háttérbe szorítják a sikeremet. Remekül ment a játék New York-ban, de az életben vannak fontosabb dolgok is. Nagyon megrázott a szörnyű hír, hiszen az időm jó részét repülőkön töltöm" - mondta adelaide-i otthonában a 20 éves klasszis.

Az észak-amerikai profi jégkorongligában szereplő Los Angeles Kings szomorúan tudatta: két tehetségkutató munkatársa veszett oda a manhattani légi terrorakcióban. Garnet "Ace" Bailey és Mark Bavis azon az eltérített Boston-Los Angeles járaton tartózkodott, amely a World Trade Centerbe csapódott.

"Évekig játszottam együtt Edmontonban Ace-szel, és mélyen lesújtott a halála. Nagyon fog hiányozni" - mondta egykori csapattársáról az NHL legnagyobb sztárja, Wayne Gretzky.

Korábban: