Vágólapra másolva!
Megoldódni látszik a lassan két éve húzódó Wembley-saga. A labdarúgás szentélyének tartott, még mai is gyönyörű londoni stadiont szeretnék átépíteni, ám pénz hiányában erre még nem kerülhetett sor. A legújabb ötlet szerint azonban talán van megoldás.

Kétségtelen, sokat törhették a fejüket a britek, mire kiötlötték: minek két stadion, ha ugyanazon funkciókat egy létesítmény is elláthatná. A Wembley-project évek óta húzódik, a költségvetés ugyanis ésszerűtlenül magasnak találta az átépítési költségeket. Ehhez jött még a Picketts Lock ötlete: ezt a szupermodern atlétikai stadiont kellett volna felépíteni a 2005-ös londoni világbajnokságra. A kormány erre sem adta áldását.

A legújabb ötletet a két "főnök" találta ki: Sir Rodney Walker, a Wembley National Stadium Limited elnöke és Len Hatton, a 2005-ös világbajnokság szervezőbizottságának elnöke közös reggelin rájöttek: ha a Wembleyt felépítik 2005-ig, akkor a stadion a vb-nek is házigazdája lehet.

Mert ügyes tervekkel a kormányt is meg lehet győzni: egy költségből kettős funkciójú stadiont építeni a leggazdaságosabb.

Pincési László

Korábban: